iPad in de klas

Op het Munnikenheide College werken alle leerlingen met een iPad.  Deze wordt gebruikt als hulpmiddel tijdens de lessen. Zo kunnen we het leren aantrekkelijk maken voor onze leerlingen. Daarnaast bieden we hierdoor maatwerk, omdat leerlingen verschillende leerroutes kunnen volgen.

Veel gestelde vragen over de iPad

Wij krijgen regelmatig vragen over het gebruik van de iPad op onze school. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder beantwoordt. Mocht u toch nog vragen hebben? Kom dan naar een voorlichtingsavond/open dag of neem contact op met de school. 

Waarom een iPad?
De iPad is mobiel, betrouwbaar, heeft een goede en blijvende accuduur en is gemakkelijk te bedienen. Daarnaast is de iPad een klein apparaat en licht van gewicht. Daardoor hoeven voor sommige vakken niet alle boeken meer meegenomen te worden naar school. Dit zorgt voor een lichtere boekentas. Tevens is de kans op softwareproblemen aanzienlijk kleiner dan bijvoorbeeld een laptop.

Wat is de bijdrage van de school bij de aanschaf van een iPad?
De consumentenadviesprijs van de iPad Wifi 32 GB is € 323,09 (prijsindicatie april 2019). De korting van school bedraagt € 68,09. De ouderbijdrage is dan € 255,00. Ouders kunnen dit verspreid over drie jaar betalen (3 x € 85,00). De korting van de school is eenmalig en wordt alleen verkregen als de iPad via de webshop van Amac besteld wordt. U krijgt daarbij automatisch twee jaar garantie.

Wij hebben al een iPad. Kan die gebruikt worden?
Helaas is het niet mogelijk om een eigen aangeschafte iPad te gebruiken. De iPad zal via de webshop van Amac besteld moeten worden. Dit heeft te maken met een speciale schoolinrichting en software die meegeleverd wordt. Deze kunnen later niet meer geïnstalleerd worden. Met deze speciale software kunnen docenten onder anders de iPadapps blokkeren tijdens de les. Hierdoor is de iPad alleen bruikbaar voor lesstof tijdens de les.

De iPad wordt aan het eind van de schoolperiode ‘vrijgegeven’ van de software. De ouder/leerling blijft altijd eigenaar van de iPad. Dus de iPad mag altijd mee naar huis, ook in het weekend en in de vakanties. 

Moet ik de iPad verzekeren?
Iedere ouder maakt zelf de afweging of de iPad wordt verzekerd. Voordat u een aanvullende of extra verzekering afsluit is het verstandig om eerst te onderzoeken of de huidige inboedelverzekering het dekt. Er kunnen extra kosten verbonden zijn aan het uitbreiden van de verzekering (zoals bijvoorbeeld buitenshuis dekking). 

Schade of diefstal valt niet onder de verantwoordelijkheid van de school. In dit geval stelt de school tijdelijk een iPad ter beschikking. Deze periode is gekoppeld aan de termijn van schadeafhandeling of vervanging.

Mijn kind heeft problemen met (het gebruik van) de iPad. Waar kan hij/zij terecht tijdens schooltijd?
Op beide locaties is een Mediaservicepunt aanwezig. Hier kunnen leerlingen terecht met vragen over de iPad. Tevens is hier de ICT/iPad-helpdesk te vinden. Op het Mediaservicepunt kunnen leerlingen ook terecht voor het maken van huiswerk, lenen van laptops, iPads en boeken.