Datum: 17-12-2018

Bezig met laden...
print dit pagina

Bouwen, Wonen en Interieur

Bij de afdeling Bouwen, Wonen & Interieur bouw je letterlijk aan tastbare zaken. Gebouwen, meubels, interieur of afbouw dat je graag aan anderen laat zien.

Je leert met hout om te gaan: hout te bewerken, zowel met machines als met handgereedschap. Je leert hoe je hout moet zagen, schaven, boren en verbinden aan elkaar. Behalve houtbewerken kun je ook gaan metselen, schilderen, decoreren en zelfs meubels maken behoort tot een van de mogelijkheden.


Praktijklokalen:
- Machinale houtbewerkingslokaal
- Timmerlokaal
- Stellokaal
- Metsellokaal
- Schilderen

 

Leerlingen maken zitbanken voor bij Lambertuskerk Etten-Leur

 

bouwHet plein voor de Lambertuskerk op de Markt in Etten-Leur wordt binnenkort aangekleed met twee mooie zitbanken. Leerlingen van het Munnikenheide College in Rucphen zijn begonnen aan de laatste fase: verven.


Eind april worden de banken, eentje voor volwassenen en een lagere voor kinderen, geplaatst. Zin in Etten-Leur (ZIEL) heeft al sinds 2007 een samenwerkingsverband met de Mariaparochie en daaruit zijn drie jaar later de contacten met het Munnikenheide College weer ontstaan.


Vorig jaar kwam vanuit ZIEL het idee het plein wat meer kleur te geven met een paar banken. Leerlingen van het Munnikenheide College gingen daarmee aan de slag. Eerst werd er tijdens de Van Gogh Kunstroute 2014 een aantal in miniatuur gemaakte ontwerpen gepresenteerd. Met de uitwerking van het gekozen ontwerp zijn de leerlingen bouwtechniek net voor Kerstmis begonnen.


“De samenwerking met de school is een mooi project. Het brengt ouderen en jongeren dichterbij elkaar”, zegt Miep van Lokven van ZIEL. Zij was gisterochtend in Rucphen om te kijken hoe ver het staat met de van duurzaam materiaal gemaakte banken. “Dit is voor de leerlingen wel een behoorlijke uitdaging, maar vanuit maatschappelijk oogpunt is het ook een dankbare klus. En wat is er mooier dan dat we over een paar weken op het plein voor de kerk ons eigen product zien staan? “, zegt de uit Leur afkomstige docent Maarten Vermeulen.


Drie leerlingen voorzien ondertussen de banken van een laagje grondverf. Vrijdag 24 april mogen ze de klus zelf afmaken in het centrum van Etten-Leur. “De leerlingen zorgen voor de ondergrond en gaan de banken op een vakkundige manier plaatsen. Het is de bedoeling dat ze elk jaar terugkomen naar Etten-Leur om er even een nieuw laagje verf overheen te doen”, zegt Miep van Lokven. “Het mooie is dat we elk jaar met elkaar nieuwe ideeën uitwisselen zonder dat er over geld wordt gesproken. En we komen er altijd wel uit.


sidebar_logo
Zoek formulier