Datum: 22-10-2018

Bezig met laden...
print dit pagina

Mobiliteit en Transport

Binnen deze afdeling leer je hoe auto’s zijn opgebouwd. Welke systemen er in zitten en hoe je aan auto’s moet gaan werken, zoals controle, onderhoud, reparatie en storing zoeken. Maar ook hoe je bijvoorbeeld een vrachtwagen veilig kan laden en lossen, hoe je een ritplanning maakt en het technisch rijklaar maken van een vrachtwagen.

Het praktijkgedeelte op onze school is net een echt autobedrijf. Er staan bruggen waarop de auto’s gereden worden of op geplaatst worden om te inspecteren en controleren. Er is een compleet opengewerkt model van een auto en er staan losse benzine- en dieselmotoren opgesteld waaraan gewerkt kan worden.


De lessen zijn vooral praktijkgericht. Je krijgt échte opdrachten die de automonteur ook doet in zijn dagelijkse werk. Hierdoor krijg je een goed beeld van het vak autotechnicus. Daarnaast maak je gebruik van digitaal lesmateriaal via de computer.


3D tekenen en printen bij techniek Munnikenheide College


3d printHet Munnikenheide College bereidt leerlingen voor op hun toekomst. Wij vinden het daarom ook erg belangrijk dat ze bij ons op school al kennis maken met nieuwe technieken. Bij de nieuwe richting ‘mobiliteit en transport’ (voorheen voertuigentechniek), maken ze bijvoorbeeld gebruik van 3D tekenprogramma’s en een 3D printer.


Docent meneer Hollemans: “Wij vinden het erg belangrijk dat onze leerlingen naast het sleutelen aan auto’s, ook leren welke nieuwe technieken er zijn. Zo zal over een tijdje niemand meer kunnen zonder een 3D-printer. De ontwikkelingen gaan namelijk ontzettend snel. Daarom besteden we hier ook aandacht aan op het Munnikenheide College.”


Roy Kuijstermans (15): “Elke week hebben we ook les op de computer. We krijgen dan een verhaal van een situatie, waar we zelf een oplossing voor moeten verzinnen. Laatst moesten we een remschijf tekenen in het 3D tekenprogramma ‘Solid Works’.”


Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt klasgenoot Albertino Panhuijsen (14): “Op de computer zoek je eerst een plaatje op van een remschijf. In het 3D tekenprogramma trek je dat plaatje over. Vervolgens moet je zelf de dieptes handmatig instellen, zodat de computer er een 3D afbeelding van kan maken. Wanneer alles klopt, kan er een 3D print van gemaakt worden. Op het Munnikenheide College is er een 3D printer die dat kan!”


Hollemans: “De leerlingen leren ontzettend veel van het zelf tekenen en printen van onderdelen van de auto. Onze leerlingen hebben de kans om nu al ervaring op te doen met 3D tekenen en 3D printen en nemen deze kennis mee in hun verdere loopbaan. Het technisch inzicht wat ze hierbij ontwikkelen is van grote waarde. Hier kunnen ze later in hun loopbaan veel voordeel uit halen.”

Kom een kijkje nemen op ons techniekplein op donderdag 16 april van 19.00 tot 21.30 uur!
- Meer info en inschrijven, klik hier

sidebar_logo
Zoek formulier