Datum: 20-10-2018

klokje

Geplaatst op 31/05/2017

nieuwsafbeelding

3-11 juni: expo Van Gogh Leeft


Dit jaar is er wederom een samenwerking tussen de leerlingen van het Munnikenheide College, stichting ZIEL en de Van Gogh Leeft stichting. Tijdens de Van Gogh Leeft kunstroute exposeren de leerlingen samen met andere kunstenaars hun werk in de Lambertuskerk. Jaarlijks probeert het Munnikenheide College het thema van ZIEL te combineren met Van Gogh of met onze eigen opdrachten.

 

Verbindingen

Dit jaar is het thema ‘Glazen Brug’ gebruikt om ‘verbindingen’ te maken. Verbindingen in letterlijke zin met ijzerdraadfiguren maar net zo goed verbindingen tussen mensen. Dit laatste heeft o.a. te maken met het groeiend aantal vluchtelingen dat zich verspreidt over de wereld. Leerlingen hebben brieven geschreven waarin ze vluchtelingen welkom heten in Nederland.

 

Deze brieven zijn de aanleiding geweest voor een installatie bestaande uit rubberboten en kleinere bootjes gemaakt door de leerlingen. Bootjes die als enige en noodzakelijke verbinding dienen voor de vluchtelingen om van oorlog naar vrijheid te geraken. Daarnaast wordt de tentoonstelling aangevuld met zeer divers werk van leerlingen.

 

Graag nodigen wij iedereen uit om een kijkje te komen nemen tijdens de expositie.
Waar: Lambertuskerk, Markt 62 Etten-Leur

Wanneer: van 3 t/m 11 juni, za/zo 12.00-17.00 uur, ma-vr 13.00-17.00 uur.

 
 


sidebar_logo
Zoek formulier