Datum: 18-11-2018

klokje

Geplaatst op 24/01/2018

nieuwsafbeelding

Boswachter feliciteert winnaars bosdagen

Boswachter Rik Hogeling verraste 23 januari twee klassen op het Munnikenheide College met een heerlijke slagroomtaart. De klassen rb2b (Rucphen) en em2a (Etten-Leur) zijn namelijk de winnaars van de maatschappelijke stage op landgoed ‘De Pannenhoef’. De boswachter feliciteerde de klassen persoonlijk met hun prijs.

Elk jaar bepalen boswachters Rik Hogeling en Hugo Mos wie de winnaars zijn van de zogenoemde bosdagen: “We kijken naar de samenwerking tussen de leerlingen, hun inzet en de hoogste berg met takken. Aan de hand daarvan kiezen we de winnaars.”
283 leerlingen van het Munnikenheide College gingen in oktober in het bos aan het werk voor hun maatschappelijke stage. Al 7 jaar op rij lopen de leerlingen stage bij het Brabants Landschap. Zij verrichten daar werkzaamheden op de heide en onderhouden de ‘mindervalide paden’ nabij de Zwarte Schuur op het landgoed ‘De Pannenhoef’.

De leerlingen weten van te voren dat zij een prijs kunnen winnen met de hoogste berg en hun getoonde inzet. Volgens Ronald Reinhoudt, coördinator maatschappelijke stage, werkt dit competitie-element goed: “Sommige leerlingen willen zelfs geen pauze meer houden!”sidebar_logo
Zoek formulier