Datum: 16-10-2018

klokje

Geplaatst op 07/07/2015

nieuwsafbeelding

Cum laude: Kim van den Berg


Kim van den Berg steelt de show

Woensdag werd op het Munnikenheide College in Etten-Leur aan alle 198 geslaagden het diploma uitgereikt. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de school in Etten-Leur dat alle opleidingen 100% geslaagden aflevert. Voor de mavo is dat al het derde jaar op rij. De directie, de teamleiders alle docenten en mentoren kunnen met volle overtuiging zeggen dat hun systeem werkt. Ze zijn dan ook samen met de leerlingen en de ouders zo trots als een pauw op dit gezamenlijke resultaat. Een leerlinge was het stralende middelpunt: Kim van den Berg slaagde cum laude voor de mavo.


Teamleider van de mavo, Jeannette Olree, geeft leiding aan de docenten en mentor, en vertelt wat de drie kernwaarden van het Munnikenheide College zijn: verbondenheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. De persoonlijke benadering van de leerlingen staat voorop, het leveren van maatwerk is een doel op zich: “Op onze mavo is wiskunde verplicht, maar als een leerling dyscalculi (leerstoornis op gebied van rekenen en ruimtelijk inzicht) heeft, zoeken we naar oplossingen en zorgen we voor een aangepast pakket. Dat maakt het Munnikenheide College tot een school met uitzonderingen op de regel.”


Zelfstandig

Mentor Dani Sangiao Reyes die de examenleerlingen mavo begeleidde: “Ik ben vaak een vader voor de leerlingen.” In de mentorles vertelt hij de studenten hoe zij ervoor staan, wat er allemaal nog aan komt, hoe het staat met het sociale gedrag en hoe ze samen de groep bij elkaar kunnen houden. Dani: “Met Kim van den Berg, die cum laude geslaagd is met gemiddeld het cijfer 8, heb ik niet veel problemen gehad. Kim is positief kritisch maar blijft niet doorzeuren.” Officieel kunnen de middelbare scholieren pas volgend schooljaar slagen met vermelding cum laude wanneer zij gemiddeld het cijfer 8 of hoger halen. Kim heeft vanwege haar geweldige cijfers al dit jaar het extra certificaat van de school bij haar diploma gekregen en is daarmee de allereerste in Etten-Leur.


Naast de mooie resultaten van alle andere leerlingen leverde Kim van den Berg een echte topprestatie. Voor het vak wiskunde haalde ze een 10. Haar docente wiskunde Marleen van de Laar: “De kans om voor wiskunde een 10 te scoren is heel klein, maar Kim heeft haar examen heel erg bewust gemaakt en alles goed gedaan.”


Doorzetter

Voor economie scoorde van den Berg ook ijzersterk. Docent Peter de Jong: “Kim is zelfstandig, kan goed plannen en stelt vragen met meer diepgang.” Kim vond wiskunde het gemakkelijkst. Met economie heeft ze alles uit de kast moeten halen; eerst stond ze gemiddeld op een magere 5.3, maar ze eindigde uiteindelijk met een dikke 9. Daaruit blijkt dat ze een echte doorzetter is. “Kim gaat volgend schooljaar naar het Zoomvlietcollege in Roosendaal en heeft gekozen voor de studierichting ICT.


Boost

Dat de studenten op het Munnikenheide College in Etten-Leur 100% geslaagd zijn, betekent een enorme boost voor de school als geheel: de uitgangspunten en het schoolsysteem hebben gewerkt. Het is ook een geweldige motivatie voor de docenten, de leerlingen zelf en hun ouders.


(Bron: Etten-Leurse bode 5 juli 2015)sidebar_logo
Zoek formulier