Datum: 11-12-2018

klokje

Geplaatst op 23/05/2015

nieuwsafbeelding

Dobberen met Van Gogh


“We verzinnen elk jaar weer iets nieuws voor onze leerlingen voor de manifestatie Van Gogh Leeft”, zegt Mary Vincenten, docente beeldende vormgeving aan het Munnikenheide College. „Dit jaar hebben we het evenement gecombineerd met de lesopdracht om leerlingen anders te laten kijken naar gebouwen.” Met haar Rucphense mavo2-leerlingen toog ze daarom naar de Van Goghkerk in Etten-Leur, waar kunstschilder Vincent van Gogh regelmatig kwam, omdat zijn vader daar predikant was.

 

Het resultaat prijkt in het handvaardigheidslokaal. Twee creaties in de vorm van een toren van een kleine twee meter hoog, gemaakt van natuurlijke materialen als wilgentenen, bamboe, riet en touw. Ze staan te wachten om vervoerd te worden naar de Etten-Leurse vestiging van de school, waar andere leerlingen drijvers maken waarop de creaties worden bevestigd. Drie andere torens zijn al daar om bevestigd te worden.

 

In de loop van volgende week worden ze in de vijver van het Trivium in Etten-Leur gelegd, waar ze tot en met 7 juni, het einde van de kunstmanifestatie Van Gogh Leeft, rond zullen dobberen. “Daar kom je de stad binnen, zodat iedereen ze goed kan zien”, aldus Vincenten.

 

Een van de torens is gemaakt door Roxie, Sharron, Gaby en Fleur. Eerst hebben de leerlingen een tekening gemaakt van het ontwerp, dat op vijf pootjes staat. Sharron: “Dat maakt de toren stabieler.” Eroverheen gedrapeerd is geel vlas. Als aandenken aan de zonnebloemen volgens de meiden. Misschien gaan ze er nog echte op bevestigen.

 

Of ze iets met Van Gogh hebben? “Nou nee, niet echt”, lacht Roxie wat verlegen. Ze is vooral benieuwd of de toren het gaat houden in weer en wind. “Daar hebben we niet echt rekening mee gehouden.”

(Bron: BN De Stem 23 mei 2015)

Lees ook:
- het programma Van Gogh Leeftsidebar_logo
Zoek formulier