Datum: 22-10-2018

klokje

Geplaatst op 08/10/2014

nieuwsafbeelding

Een horloge of een smartwatch?


Remco uit klas ek4hv1 vind nieuwe gadgets altijd erg interessant. Als het even kan, wil hij ze graag uitproberen.
Onlangs kreeg hij voor zijn verjaardag een smartwatch cadeau. Hieronder vertelt hij meer over het gebruik van een smartwatch.


Wat is een smartwatch nu eigenlijk precies?
“Het is een horloge die gewoon aan mijn pols zit en waar de tijd op te zien is. Op mijn telefoon heb ik een speciale app gedownload om verbinding te maken met de smartwatch. Dat is ook wel nodig, anders kan iedereen via bluetooth bij mijn gegevens komen. Als de verbinding is gemaakt, worden automatisch alle apps ook zichtbaar op mijn smartwatch. Daarnaast kan ik het beginscherm op de smartwatch helemaal zelf inrichten, rondom de tijdsaanduiding kan ik bijvoorbeeld kiezen wat ik meteen in beeld wil krijgen.”


Wat kun je met een smartwatch?
“Zelf gebruik ik het vooral voor whatsapp berichten. Als er een berichtje binnenkomt op mijn telefoon, kan ik hem meteen lezen op mijn smartwatch. Ook speel ik af en toe een spelletje op de smartwatch als ik me verveel. Een andere leuke optie is om foto’s en filmpjes te maken. Mijn telefoon maakt in principe de foto of het filmpje, maar de smartwatch kun je als een soort van afstandsbediening gebruiken. Dat is wel grappig.”sidebar_logo
Zoek formulier