Datum: 22-10-2018

klokje

Geplaatst op 01/11/2016

nieuwsafbeelding

Jasper uit RK1B 'Gast van de burgemeester'


De gemeente Rucphen gaat na de herfstvakantie van start met het project ‘Gast van de burgemeester’. Tijdens dit project loopt Munnikenheide scholier Jasper uit rk1b, voor een halfjaar lang mee met de burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.

Een wederzijdse kennismaking met elkaars belevingswereld

Het doel van het project is om zowel de burgemeester als Jasper, kennis te laten maken met de belevingswereld van de ander. “Jasper gaat een half jaar lang optrekken met de burgemeester. Iedere maand bezoeken ze samen een aantal activiteiten. Denk hierbij aan het knippen van lintjes, het bijwonen van een vergadering of het ontvangen van Prins Carnaval” aldus wethouder Evers.

“Maar het is een wederzijdse kennismaking. Dit betekent dus dat de burgemeester ook een kijkje neemt in de wereld van Jasper” licht wethouder Evers toe. Jasper kan op deze manier veel indrukken opdoen en meer te weten komen over de lokale politiek. De burgemeester krijgt anderzijds een goede indruk over alles wat onder de jongeren speelt.


Gekozen uit de tientallen deelnemers
Om deel te nemen aan het project konden brugklasleerlingen van het Munnikenheide college solliciteren. Er werden zo’n twintig sollicitatiebrieven ontvangen. Uit deze tientallen brieven, kozen zowel de burgemeester als wethouder Evers, Jasper. De ouders van Jasper hebben inmiddels toestemming gegeven. Na de herfstvakantie gaat Jasper ruim een halfjaar meelopen met de burgemeester als zijn maatschappelijke stage, achteraf doet hij hier verslag van.

Jasper zelf is erg enthousiast. Zo schrijft hij in zijn sollicitatiebrief dat het hem erg leuk en interessant lijkt om mee te lopen. Hij woont al zijn hele leven in Sprundel en is goed op de hoogte van de gebeurtenissen in het dorp. Hij leest namelijk graag de Rucphense Bode.sidebar_logo
Zoek formulier