Datum: 16-10-2018

klokje

Geplaatst op 16/02/2016

nieuwsafbeelding

Kick-off Vraaghetdepolitie.nl

A.s. donderdag 18 februari is op onze school, locatie Etten-Leur, de lokale kick-off van de site www.vraaghetdepolitie.nl - de officiële jongerenwebsite van de politie.

Het Munnikenheide College is door de politie gevraagd of wij hieraan willen meewerken. Wij vinden het belangrijk dat we onze leerlingen een veilige omgeving kunnen bieden en dat ze weten waar je naast thuis en school terecht kan voor een betrouwbaar antwoord op vragen over veiligheidsthema's zoals online oplichting, sexting, verkeer en pesten. Er zullen donderdag twee sessies met drie klassen zijn. Na een korte introductie van een teamchef van de politie gaan leerlingen chatten en vlogs bekijken o.l.v. een jeugdagent en een jeugdbrigadier die de site goed kennen en weten te bedienen. De geselecteerde klassen worden hierover benaderd. 


Over Vraaghetdepolitie.nl

Om te weten wat er speelt zijn wij daar waar jongeren zijn: op straat, op school èn online. Vraaghetdepolitie.nl is een laagdrempelige manier voor jongeren om contact met de politie op te nemen als zij vragen of dilemma's hebben over veiligheid die ze niet goed bij hun ouders, vrienden of andere vertrouwenspersonen kwijt kunnen. Dat daar behoefte aan is blijkt uit het bezoek aan de site (ca. 80.000 per maand) en de vragen die via het contactformulier en in de chats worden gesteld. Politiespecialisten geven advies, verwijzen door en komen in actie als er sprake is van een zorgwekkende situatie.  Op dinsdag- en donderdagavond zijn er live chatsessies met politiespecialisten. Vraaghetdepolitie.nl bestaat sinds 2011 en is onlangs in een nieuw jasje gestoken.

Vloggers Vragenvuur

Om nog meer jongeren op de site te attenderen, werkt de politie samen met bekende en opkomende vloggers in de campagne 'Vloggers Vragenvuur'. In totaal verschijnen er twaalf vlogs, (drie per kwartaal) waarin vloggers, via hun eigen YouTube kanaal in hun eigen stijl op een creatieve manier veiligheidsissues bespreekbaar maken die jongeren raken. De eerste drie vlogs van kwartaal één zijn gemaakt door Furtjuh, Labratten en Bucket Boys en gaan onder andere over nepprofielen en het online verspreiden van naaktfoto's. De eerste drie vlogs worden tijdens de kick-off voor het eerst vertoond en gaan dezelfde dag 'viral'. In de loop van 2016 worden nieuwe vlogs gemaakt door onder andere Dylan Haegens, Mertabi en Beautinezz.

Meer informatie: Vraaghetdepolitie.nl

Poster en flyer vraaghetdepolitie.nl en vloggersvragenvuursidebar_logo
Zoek formulier