Datum: 20-10-2018

klokje

Geplaatst op 12/05/2015

nieuwsafbeelding

Knaloranje banken sieren plein voor de Lambertuskerk

 

Knaloranje zittingen en rode rugleuningen en poten. Dat zijn de hippe kleuren van de bankjes die nu het kerkplein van de Lambertuskerk sieren. Ontworpen door Anne-Marie Kimmel (15) en gebouwd door Rick Hoekman (16) en Arthur Groen (16), allemaal leerlingen van het Munnikenheide College in Rucphen.

 

Het drietal kreeg gisteren alle lof toegezwaaid door de Stichting Ziel, de Mariaparochie en de school zelf. Het bankje is ontstaan in het kader van een samenwerkingsproject tussen deze instanties. Er is verbinding gezocht tussen ambachten, kunst, erfgoed en cultuur.

 

Samen met pastoor Ton Willemsen mocht Anne-Marie gisteren de bank onthullen. Eigenlijk zijn het twee ronde banken, een kleine en een grote. “Een voor de volwassenen en een voor de kinderen”, vertelt Anne-Marie, zittend op het bankje, aan de pastoor. Die maakte er een soort talkshow van. Eerst met Anne-Marie en zijn volgende gasten waren Rick en Arthur.

 

“De bankjes zijn rond omdat het verbinding moet uitstralen. Met rechte zittingen zit je makkelijk met de ruggen naar elkaar toe. Daarom heb ik gekozen voor ronde zitvlakken”, zegt Anne-Marie. De jongens zijn door hun mentor gevraagd de banken te maken. Dat wilden ze niet weigeren en ze zijn wat blij met het resultaat. Het drietal heeft er zelfs de praktijkwerkstukprijs mee in de wacht gesleept.

 

Leuke bijkomstigheid is nog dat Johan Snijders van het parochiebestuur schilderles heeft gegeven op het Munnikenheide College om te vertellen hoe je kunstwerken moet conserveren en schilderen. Over verbinden gesproken. 

(bron: BN DeStem 25 april 2015)sidebar_logo
Zoek formulier