Datum: 16-10-2018

klokje

Geplaatst op 05/04/2016

nieuwsafbeelding

Koken is leuk!

Dat vinden in ieder geval de leerlingen van EM2A en EK2C. In december gingen ze voor de pepernoten. Nu voor de appelflapjes en bladerdeeg-met-knakworsthapjes. Met je docent boodschappen doen na school en met enkele klasgenoten de voorbereidingen treffen. De leerlingen komen binnen in lokaal 112. De handen worden gewassen, de ovens voorverwarmd en dan gaan de groepen aan de slag. Elke groep zijn eigen stekje aan het grote werkblad. Snijden, schillen, bladerdeeg vouwen, bestrijken met ei en nog veel meer.


Na 15 minuten leggen de eerste groepen hun lekkernijen op de bakplaat. De andere groepen volgen snel. Daarna wordt er opgeruimd, want de les duurt maar 50 minuten. Na 20 minuten begint de keuken weer opgeruimd te lijken. De bakgeuren vullen de neuzen en als de ovens weer opengaan, kunnen de leerlingen amper wachten op hun eerste proefmoment. De eerste hapjes smaken prima. Soms lijken lessen heel lang te duren. Vandaag is de les te kort.

Aan het eind van de les met de leerlingen die het organiseerden even terugkijken en natuurlijk een groot compliment geven. De ouder bedanken die even kwam helpen. Voor de docent ook een feest. Je ziet heel andere leerlingen dan anders het voortouw nemen, commando’s geven en aansturen. Van kinderen jong volwassenen maken en daar een klein steentje aan te kunnen bijdragen. Daar doe je het voor!

- Foto’s EM2A
- Foto’s EK2Csidebar_logo
Zoek formulier