Datum: 22-10-2018

klokje

Geplaatst op 25/02/2015

nieuwsafbeelding

Leden KBO stoeien met iPad


“Leuk. Zulke lessen hadden wij vroeger op school ook moeten hebben”, zegt Nels Fillekes uit Sint Willebrord. Zij was vrijdagmorgen een van de deelnemende KBO-leden die door docenten en leerlingen van het Rucphense Munnikenheide College op een speelse manier wat meer te weten kwam over de mogelijkheden van een iPad.

Het gebruiken en vinden van apps, het ontrafelen van QR-codes, spelletjes en talloze andere mogelijkheden zijn voor veel ouderen nog onbekend terrein. Zo ook voor Nels Fillekes die al anderhalf jaar een iPad heeft, maar nooit goed op gang is gekomen. “Ik vind nog steeds dat ik te weinig weet en ik heb angst om bepaalde dingen te downloaden. Daar ben ik heel voorzichtig mee. Je weet maar nooit. Ik wil geen verkeerde dingen doen. Maar na vandaag ben ik wat geruster. Zo’n les, al was het maar anderhalf uur, had ik nodig. En als er een vervolg komt ben ik er vast en zeker weer.”


Het is wel de insteek van de KBO Sint Willebrord om het niet bij deze ene morgen te laten. Voorzitter Jan Magnus was zelf naar het Munnikenheide gekomen om met de school te praten over een voortgang van dit pilot project. Al viel het aantal deelnemers, slechts vier, de voorzitter wat tegen. “Gelukkig weten wij dat er meer belangstelling is. Misschien was de drempel om naar de school te komen iets te groot voor de ouderen, maar wij kunnen het ook omdraaien door leerlingen te vragen naar het gemeenschapshuis te komen.” In de samenwerking met het Munnikenheide ziet Magnus meer heil dan in cursussen die door de KBO Brabant worden aangeboden. “Waarom zou je mensen van zover hier naartoe moeten halen als het dichtbij ook kan.”


Voor Jenny Suijkerbuijk was het werken met een iPad gisteren helemaal nieuw. De vrouw stond ervan te kijken wat er op een halve ochtend op haar af kwam. “Ik weet er helemaal niks van. Ben gewoon benieuwd hoe het werkt, want bijna iedereen heeft tegenwoordig zo’n ding. Thuis heb ik een computer, maar dit is toch iets heel anders.” De leerlingen zelf hadden er ook plezier in de ouderen te begeleiden.

(bron: BN De Stem 14 februari 2015)sidebar_logo
Zoek formulier