Datum: 15-10-2018

klokje

Geplaatst op 03/10/2014

nieuwsafbeelding

Leerlingen gaan bijles geven


Met ingang van dit schooljaar zijn we op het Munnikenheide College gestart met diverse vormen van extra ondersteuning bij huiswerk en bij diverse vakken. Tutorleren is één van deze nieuwe projecten.


Wat is tutorleren?
Bij tutorleren wordt er bijles gegeven door getrainde vierdejaars leerlingen. Deze tutoren helpen onze eerstejaars leerlingen bij de vakken Engels, wiskunde en biologie. Een tutor legt het schoolwerk vaak net iets anders uit dan de docent, waardoor leerlingen het beter kunnen begrijpen.


Training van aspirant-tutoren
Tijdens de eerste weken van dit schooljaar zijn de vierdejaars leerlingen van kader en mavo op de locatie Etten-Leur geïnformeerd over de mogelijkheid om zich aan te melden als tutor. Er zijn 25 leerlingen die zich hebben aangemeld. Zij worden als aspirant tutor de komende weken getraind. Op die manier komen ze goed beslagen ten ijs als ze daadwerkelijk met de eerste klassers aan de slag gaan.


Les op de Pabo in Tilburg
Afgelopen woensdag 1 oktober vertrokken de 25 aspirant tutoren met de bus naar de Pabo van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze volgden hier verschillende colleges. Allereerst gingen ze aan de slag om te zien welke leerstijl bij hen past. Ze maakten een test en kwamen er zo achter welke gedragingen bij hun persoonlijke leerstijl horen. Ook kregen ze praktische tips over het geven van bijles. Vervolgens gingen ze in groepjes aan het werk onder leiding van een student van de Pabo.

Grote inzet van aspirant-tutoren
De 25 aspirant-tutoren hebben op de Pabo een grote inzet en interesse getoond. De docent van de Pabo heeft hen dan ook gecomplimenteerd over het niveau en de inzet op die dag. Er is nu een mooie start gemaakt met de training. De komende weken wordt deze training binnen onze eigen school vervolgd, zodat de leerlingen over een aantal weken met een goede basis van start kunnen als tutor!

Bekijk ook:
- meer informatie over tutorleren
- fotoalbum tutoren: les op Pabo Tilburgsidebar_logo
Zoek formulier