Datum: 10-12-2018

klokje

Geplaatst op 02/03/2018

nieuwsafbeelding

Leerlingen in regiofinale Vakkanjers

Leerlingen van het Munnikenheide College in Etten-Leur strijden op vrijdag 9 maart bij het Techniek Innovatie Huis (ROC Mondriaan) in Den Haag om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale bij het Techniek Innovatie Huis presenteren de teams hun ideeën in opdracht van de Unie van Waterschappen tegen wateroverlast. Tweedejaarsleerlingen Madelief, Esmee, Iris en Sabine hopen met hun idee, een kleine petfles waarmee ter plekke water gezuiverd kan worden, een plek te bemachtigen in de landelijke finale. De finale, Vakkanjers LIVE, zal op 14 juni in Utrecht plaatsvinden.

Tijdens de eerste ronde maakten de leerlingen in de techniekles een ontwerp binnen het thema ‘Water’. Daar kwamen zij op het idee om het water ter plekke te zuiveren met een rietje. Tijdens de maakdagen in Middelburg is hiervan een prototype gemaakt. Middels dat prototype kwamen ze achter dat de zuiverende werking beter zou werken als het rietje wordt vervangen door een kleine petfles. Dit zuiversysteem wordt tijdens de regiofinale Vakkanjer Scouts door de leerlingen gepresenteerd. Zij zullen strijden tegen achttien andere deelnemende scholen.

Met Vakkanjers – een educatief programma voor vmbo en mbo – werken de deelnemers in teams aan een technische en maatschappelijk relevante opdracht, elk jaar voor een nieuwe opdrachtgever. Vorig jaar was dat het Rode Kruis, dit jaar is dat de Unie van Waterschappen.

Deze vmbo-scholen doen mee aan de regiofinale Vakkanjer Scout bij het Techniek Innovatie Huis in Den Haag:
Actief College, Oud-Beijerland
Bonaventuracollege SGM, Leiden
Calvijn College, Krabbendijke
Comenius College, Capelle aan den Ijssel
CSG Prins Maurits, Middelharnis
Da Vinci College, Roosendaal
Driestar College, Gouda
Fioretti College, Hillegom
Ijsselcollege, Capelle aan den Ijssel
Melanchthon Berkroden, Berkel en Rodenrijs
Mondia Middelburg, Middelburg
Munnikenheide College, Etten-Leur
Northgo College, Noordwijk
Oranje Nassau College, Zoetermeer
Pontes Goes Lyceum, Goes
’t Ravelijn, Steenbergen
Steelantcollege, Terneuzen
Van Vredenburch College, Rijswijksidebar_logo
Zoek formulier