Datum: 20-10-2018

klokje

Geplaatst op 30/10/2014

nieuwsafbeelding

Leerlingen vinden huiswerk met de iPad leuk!


Met ingang van schooljaar 2014-2015 zijn er op beide locaties van het Munnikenheide College iPad klassen van start gegaan. In Etten-Leur de mavo klassen van leerjaar 1 en 2. In Rucphen alle 1e jaars leerlingen (basis, kader en mavo).

 

Voor het vak Nederlands wordt de app ‘Taalzee’ gebruikt op de iPad. Deze app wordt extra naast de lesmethode ingezet om op een leuke manier opdrachten te oefenen, in de les en als huiswerk. De docent kan met een paar klikken op het digibord zien welke leerlingen het huiswerk hebben gemaakt. Bovendien past deze app de opdrachten automatisch aan naar het niveau van de leerling en kan elke leerling op zijn eigen niveau uitblinken in het vak Nederlands. Deze vorm van maatwerk past in de visie van de school.

 

Door het maken van de opdrachten in de game, verzamelen de leerlingen munten waarmee ze verschillende schatten kunnen kopen. Een paar weken geleden introduceerden de makers van de app een groepsprijs: het Zeekasteel. Met de hele klas werden nu munten verzameld om het Zeekasteel te kunnen realiseren. De groep die als eerste het Zeekasteel compleet had, zou een prijs winnen. Er werd gekeken naar de gemiddelde prestatie van de groep, het was dus belangrijk dat iedereen actief mee deed! 

 

De leerlingen van rm1a hebben héél veel geoefend. Er was zelfs een leerling die binnen vier weken meer dan 6000 antwoorden had ingevuld. Op donderdag 16 oktober was het Zeekasteel van de klas compleet. Direct hebben zij een mail gestuurd naar Taalzee en ontvingen deze week een lekkere taart voor heel de klas! sidebar_logo
Zoek formulier