Datum: 21-10-2018

klokje

Geplaatst op 15/10/2014

nieuwsafbeelding

Leerlingen zetten zich in voor Brabants Landschap


Rond de 250 leerlingen uit de tweede klas van het Munnikenheide College helpen deze week mee om het natuurgebied Pannenhoef in Rijsbergen schoon te krijgen. Verdeeld over vijf dagdelen werken steeds vijftig leerlingen aan een ander deel van het natuurgebied. Het Munnikenheide College in zowel Etten-Leur als in Rucphen werkt samen met mensen van het Brabants Landschap, samen zorgen ze er al vijf jaar voor dat de leerlingen hier aan de slag kunnen.


“Wij hebben als school verschillende delen geadopteerd van dit natuurgebied. Zo hebben we twee scootmobielpaden geadopteerd die we schoon houden en een aantal stukken heide zijn ‘van ons’”, vertelt Ronald Reinhoudt, coördinator maatschappelijke stage op het Munnikenheide College. “De leerlingen moeten ieder jaar 30 uur vrijwillige stage lopen. Dat was ooit verplicht door de overheid. Zij hebben dat nu stopgezet, maar wij gaan gewoon door met de maatschappelijke stage. Eén van die projecten is hier in de Pannenhoef.”

Een goed initiatief, zo blijkt. De leerlingen van de tweede klas zijn op het terrein hard bezig met het verwijderen van berkenstekjes. “Dit is een nieuw perceel voor ons”, legt Reinhoudt uit. “We hebben ieder jaar maar één dagdeel nodig om de oude percelen weer op te knappen, dus ieder jaar kunnen we ook de ruimte om een nieuw stuk mee te pakken.”

(bron: internetbode)sidebar_logo
Zoek formulier