Datum: 17-12-2018

klokje

Geplaatst op 23/09/2015

nieuwsafbeelding

Met de tutoren naar de Pabo!


Woensdag 16 september zijn we met 49 tutorleerlingen van beide locaties naar de Pabo in Tilburg geweest. Hier kregen ze onder andere, een echt hoorcollege en trainingen over de leerstijlen van KOLB.

Leila en Bente uit EK3B:
‘’We zijn woensdag met de bus naar de Pabo in Tilburg geweest. Na het maken van de groepsfoto mochten we naar de grote kantine. Hier hebben we even pauze kunnen houden. Hierna moesten we naar de grote rode zaal. Dit leek heel erg op een theater, allemaal stoelen met uitklaptafeltjes. Hier kregen we uitleg over hoe we het beste les konden geven. Hierna kregen we pauze, we moesten naar die grote kantine dat erg lijkt op een supermarkt. Er zat gewoon een winkeltje in.

Na de pauze werden we in groepen van 12 verdeeld. Elk groepje ging naar een ander lokaal. In het lokaal kregen we een soort van testen. Over hoe je iets het beste onthoudt. Als je het woord geschreven ziet staan, als je het woord hoort of als je er een plaatje van ziet. Ook hebben we de leerstijlentest van KOLB gedaan. Hier kwam dan uit of je een dromer, doener, denker of beslisser bent.

Na deze testen kwamen er echte studenten van de Pabo om met ons te praten over bijles. Hoe kun je dit het beste doen en wat moet je doen als je zelf iets niet snapt. Ondertussen mochten we ook nog per groepje chocomelk gaan halen in de docentenkamer. Op het einde kregen de studenten een kleinigheidje als bedankje. Na dit alles zijn we weer in de bus terug gegaan, we hebben een super leuke dag gehad!’’sidebar_logo
Zoek formulier