Datum: 11-12-2018

klokje

Geplaatst op 17/11/2014

nieuwsafbeelding

Munnikenheide sluit aan bij iScholengroep


De iScholenGroep (iSG) is een onafhankelijke organisatie, een netwerk en een platform van scholen die hun ervaringen delen op het gebied van informatietechnologie, en in het bijzonder waar het gaat om de relatie tussen ICT en onderwijs. Een betere inzet van informatietechnologie biedt immers de mogelijkheid het onderwijs interessanter, urgenter en aantrekkelijker te maken; voor leerlingen maar ook voor docenten.

De stichting iScholenGroep is opgericht in 2011. Inmiddels hebben zich 42 scholen voor voortgezet onderwijs aangesloten. Deze scholen vertegenwoordigen alle richtingen in het voortgezet onderwijs, van het vmbo tot en met het gymnasium. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door docenten en schoolleiders van deelnemende scholen.

De iScholenGroep organiseert ten minste één maal per jaar een iScholenDag. Tijdens die bijeenkomst worden de educatieve en onderwijskundige ontwikkelingen gepresenteerd en besproken op het gebied van informatietechnologie. Toepassing op school en in de klas staat daarbij centraal. Daarnaast organiseert de iSG ten minste zes maal per jaar inspirerende iSG Good Practice-middagen afwisselend op één van de iSG scholen. Tijdens zo’n iSG Good Practice bijeenkomst presenteert de ontvangende school de wijze waarop ICT wordt ingezet ten behoeve van het onderwijs.

- Klik hier voor meer informatiesidebar_logo
Zoek formulier