Datum: 17-12-2018

klokje

Geplaatst op 07/06/2016

nieuwsafbeelding

Munnikenheide tijdje zonder gevel

 

Makkelijker kan het niet. Leerlingen van het Munnikenheide College in Rucphen die een opleiding in de bouw volgen, kunnen dagelijks zien hoe je in de praktijk een enorme klus moet aanpakken. De renovatie van het gebouw waarop zolang is gewacht, draait sinds de meivakantie op volle toeren. Het is een omvangrijk en indrukwekkend karwei. Niemand kan zijn ontgaan dat met behulp van grote kranen alle gevels zijn verwijderd. Met nieuwe gevels krijgt het gebouw straks een andere uitstraling. Door die verbouwing wijken twaalf klassen (200 leerlingen) tot de zomervakantie uit naar de praktijkvleugel. Daar staan noodlokalen.

 

“Een beetje behelpen, maar het gaat prima. In die ruimte heeft niemand last van wat er een paar meter verderop gebeurt”, zegt directeur Carina Reuvers. De renovatie duurt nog tot het najaar. In de zomervakantie wordt er doorgewerkt, zodat het nieuwe schooljaar kan beginnen in het dan verbouwde gedeelte. In de tweede fase wordt het praktijkgedeelte opgeknapt. “Wij vinden het zo’n bijzonder project dat we met camera’s het hele proces volgen. Van minuut tot minuut is alles op onze websit te zien”, zegt de directeur.

 

De renovatie van het ruim 25 jaar ouder gebouw kost zo’n 3,6 miljoen euro. Daarvan neemt de gemeente Rucphen een miljoen voor haar rekening voor het herstel van constructiefouten die in de loop der jaren zijn ontdekt. 

(bron: BN DeStem Rucphen 4 juni 2016)

Meer informatie
- klik hier voor meer info, foto's en webcamsidebar_logo
Zoek formulier