Datum: 16-10-2018

klokje

Geplaatst op 18/01/2016

nieuwsafbeelding

Open dag trekt 1.400 bezoekers

ETTEN-LEUR - Het Munnikenheide College, met vestigingen in Etten-Leur en Rucphen, kende in 2015 haar beste jaar ooit. Directeur Carina Reuvers steekt op de afgelopen zaterdag gehouden open dag, haar trots niet onder stoelen of banken. ‘Het gaat super met de school. Op alle fronten. RTL Nieuws heeft een overzicht gepubliceerd van de prestaties van de Nederlandse middelbare scholen. Munnikenheide College hoort bij de best scorende VMBO-scholen van Noord-Brabant. Onze kaderopleidingen behaalde zelfs een derde plaats.’

Minstens zo fier is Reuvers over het feit dat dat afgelopen schooljaar in Etten-Leur alle leerlingen hun diploma op de locatie Etten-Leur haalden. ‘Na de herexamens is in totaal 99,3% van onze leerlingen geslaagd: 100% in Etten-Leur en 97,3% in Rucphen. Onze kracht zit ‘m vooral in het enorme enthousiasme van de docenten. Enthousiast voor hun vak en voor het werken met kinderen.’ Deze passie werkt ook aanstekelijk op de bezoekers van de open dag.

Illustratief voor de school is bijvoorbeeld de manier waarop het vak Biologie onder de aandacht wordt gebracht. Waar aan de ene kant docent Jac de Bruin gepassioneerd over zijn vak te staat vertellen, deinst vierdejaars kaderleerling Bram Vermeeren er niet voor terug om alle ins en outs te vertellen van een echt hart, dat op tafel ligt naast een paar longen en een stukje luchtpijp. Een bloederig tafereeltje dat veel bezoekers heel gaaf vinden, terwijl sommigen bij de deur al rechtsomkeert maken als ze de organen zien liggen.

‘Normaal gesproken werken we in de les met kippenhartjes, maar speciaal voor de open dag hebben we een runderhart gekregen. Het is weer eens wat anders dan een boek voor je neus. Met zo’n echt hart of hartje kun je kijken wat je herkent vanuit de theorie. Het is mooi om er in te kunnen snijden en de boel te kunnen ontleden’, vertelt Vermeeren, die van plan is om naar de sport- en bewegingsopleiding CIOS te gaan.

De 12-jarige Jim weet hij niet tot een grondige analyse te verleiden. Met de schoolplattegrond in de hand probeert de jongeman samen met zijn ouders en zus zoveel mogelijk andere dingen te zien. Via het koekjes bakken, nagelslakken, het maken van haargel en het geldwisselspel komt hij aan op de plek waar de geur van motorolie hangt en waar hij samen met een paar leerlingen onder de motorkap van een auto kan duiken. ‘Ja, dit is wel wat’, glundert de automonteur in de dop.

De open dag op ‘het Munniken’ werd bezocht door naar schatting 1.400 belangstellenden. Opvallend was volgens pr- en communicatiemedewerker Marcel Kesselring het grote aantal leerlingen uit groep 7 van de basisscholen, ‘Kinderen willen zich tijdig oriënteren. Kijken of deze VMBO-school de juiste weg is naar hun toekomst. Dat is een positieve trend.’


Lees hier het originele artikel

BRON: BNDeStem 18 januari 2016sidebar_logo
Zoek formulier