Datum: 19-10-2018

klokje

Geplaatst op 18/03/2016

nieuwsafbeelding

Opschoondag 2016

Vrijdag 13 maart zijn tijdens de “Opschoondag” in de gemeente Rucphen 450 basisschool leerlingen, ouders en leerkrachten in Rucphen, Schijf, Sprundel en Zegge de straten op gegaan om het zwerfvuil op te ruimen in de wijk rond hun school.

Maatschappelijke Stage

In het kader van maatschappelijke stage wordt niet alleen vuil geruimd, maar helpen de leerlingen van het Munnikenheide College ook de kinderen van de deelnemende basisscholen door ze te begeleiden bij het opruimen en foto’s en filmpjes te maken. Een selectie van deze foto’s komen in het gemeentehuis te hangen van 25 maart t/m 15 april.

Convenant ‘Altijd SCHOON naar school!’

Tijdens de opschoondag is ook weer het nieuwe convenant getekend tussen de gemeente en het Munnikenheide College waarin afspraken zijn vastgelegd over de taken en verantwoordelijkheden waarbij de school aangeeft dat leerlingen een actieve bijdrage blijven leveren, zodat zij zich bewust worden c.q. mede verantwoordelijk voelen voor de kwaliteit van de directe schoolomgeving. Middels inzet van maatschappelijke stage leveren de leerlingen bewust en zonder eigenbelang een bijdrage ten behoeve van de medemens.

Munnikenheide College (locatie Rucphen) draagt mede zorg van het schoonmaken van de vijf uitvalswegen door éénmaal in de vijf á zes weken met een groep leerlingen schoon te maken en draagt zorg voor het één maal per week schoonmaken van het schoolplein (in en rond de school).

bekijk de foto's of ons filmpjesidebar_logo
Zoek formulier