Datum: 21-10-2018

klokje

Geplaatst op 26/05/2015

nieuwsafbeelding

Programma: Van Gogh Leeft


Tijdens Van Gogh Leeft exposeren onze leerlingen van beide locaties met verschillende kunstwerken in samenwerking met ZIEL (Zin in Etten-Leur). Dit jaar hebben de leerlingen gewerkt aan de hand van het schilderij 'de wilgen' van Van Gogh. Onze leerlingen (basis, kader en mavo) hebben op verschillende wijze hun versie van het werk weergegeven. Er is gekeken naar kleur en materiaalgebruik door Van Gogh en daarmee zijn leerlingen aan de slag gegaan.

Van Gogh Drijft
Leerlingen hebben ruimtelijk werk gemaakt met natuurlijke materialen zoals takken en touwen. Hiermee hebben ze drijvende objecten gemaakt met de vrolijke kleuren die kenmerkend zijn voor Van Gogh. Deze objecten komen 'drijvend' te liggen in de vijver bij onze school in Etten-Leur.

Expositie Kunstexplosie
Dit jaar is er één hoofdlocatie in het oude Rabobank gebouw aan het stationsplein 45 in Etten-Leur. Samen met ca. 125 kunstenaars, amateurs en professionals exposeren ook onze leerlingen daar met verschillende kunstwerken:
- Abstract werk in het kleurenpalet van het schilderij ‘de wilgen’ met geschilderde weckpotten waarin lampjes zijn bevestigd en met plastic zakjes gevuld met water en ecoline.
- Levensgrote wilgen, gemaakt van karton
- Al het werk is ook verkleind te bekijken in schudbollen, die zeker ook opgepakt en geschud mogen worden gedurende de tentoonstelling.

Kom een kijkje nemen van zaterdag 30 mei t/m zondag 7 juni (maandag gesloten) op het Stationsplein 45 te Etten-Leur. Openingstijden in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur, doordeweeks van 12.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:

- het artikel in BN De Stem van zaterdag 23 meisidebar_logo
Zoek formulier