Datum: 17-10-2018

klokje

Geplaatst op 26/09/2017

nieuwsafbeelding

2 november: sociale markt

Misschien herkent u het wel. U hoort een bericht op het journaal, leest iets in de krant of op social media over gameverslaving, alcoholgebruik bij jongeren, depressie bij pubers en denkt: "Wat als dit bij mijn kind zou spelen?" Vanuit de ouderraad kwam daarom het idee om een sociale markt rondom meerdere thema's te organiseren. 

Op donderdagavond 2 november van 19.30 - 21.30 uur organiseert het Munnikenheide College op onze locatie in Rucphen (Bosheidestraat 1) in samenwerking met de Gemeente Rucphen, GGD, GGZ, Traverse, Novadic Kentron een Sociale Markt. 


Tijdens deze Sociale Markt kunt u één, twee of drie workshops naar keuze volgen uit onderstaande lijst. U kunt informatie en voorlichting krijgen en u kunt terecht met vragen zoals bijv.: "Is het game gedrag van mijn kind eigenlijk gewoon of zorgwekkend? Mijn kind is soms zo verdrietig. Hoe kan ik hierover met hem/haar in gesprek gaan?" Ook krijgt u handvatten aangereikt over hoe u met uw kind hierover in gesprek zou kunnen gaan.

- Klik hier om in te schrijven voor de sociale markt
- Klik hier voor het parkeeradvies op 2 november


Onderwerpen die we aanbieden zijn:

Social Media
Door Social Media ligt de wereld aan de voeten van uw puber. Dagelijks vindt er veel contact met vrienden online plaats. Jongeren brengen veel tijd door op hun telefoon; Appen, SnapChatten, YouTuben en lekker surfen op het net. Alles is vindbaar. Ook veel over uw zoon of dochter... Weet u hoe belangrijk sociale media voor uw puber is? Twee acteurs van Helder Theater spelen herkenbare situaties rondom sociale media en jongeren. We zijn heel benieuwd hoe u als ouder er mee omgaat. Een interactieve workshop waar ouders van elkaar kunnen leren.


Gamen

Gamen is leuk en de game industrie is niet te stuiten. Dus moeten we met zijn allen aan de slag om hierin op tijd te sturen, zodat jongeren zich normaal kunnen ontwikkelen. In deze workshop zoeken we naar passende handvatten voor u als ouder.


Depressie

Iedereen voelt zich wel eens somber. Als de somberheid echter hevig is en langer dan enkele dagen duurt, dan kan er sprake zijn van een depressie. Niet ieder kind dat zich wel eens somber voelt, heeft een depressie. In iedere klas zitten leerlingen met depressieve gevoelens en gedachten. Hoe ga je hierover in gesprek met je kind?

Drugs
Welke drugs zijn populair, wat zijn trends. Hoe herken ik experimenteergedrag bij mijn kind. Vanuit de ervaringen op straat, op de testservice en van gesprekken met jongeren biedt Novadic-Kentron handvatten hoe gebruik van drugs vroeg te herkennen is. Wat kun je als ouder doen en wie kan u helpen?


Eetstoornis

Wat is gezond en wat niet? Bij pubers speelt gewicht en uiterlijk een belangrijke rol in hun leven. In deze workshop verkennen we een normaal eetpatroon en ontdekken we wat (on)gezonde keuzes zijn. Hoe herkennen we op tijd signalen dat er mogelijk sprake is van een probleem?


Financiën

“Financieel opvoeden”: wilt u ook een goed gesprek aan kunnen gaan met uw zoon of dochter over geldzaken? Tijdens deze workshop krijgt u tips en handvatten over de financiële opvoeding van uw kind. Aan bod komen o.a. grenzen stellen, zakgeld en sparen.


Alcohol

Wij willen graag met u in gesprek gaan over hoe tieners aankijken tegen alcoholgebruik, wat alcohol doet met een puberbrein en hoe u met uw kind het onderwerp alcohol op een ongedwongen en open manier bespreekbaar kunt maken. U ben ruimschoots in de gelegenheid om uw mening en/of kijk op het gebruik van alcohol door jongeren kenbaar te maken. Graag zelfs! Een van onze motto’s is: Zonder enthousiasme worden nooit grote dingen bereikt.sidebar_logo
Zoek formulier