Datum: 22-10-2018

klokje

Geplaatst op 01/09/2014

nieuwsafbeelding

Sporthal open met spectaculaire show


De nieuwe sporthal van het Munnikenheide College aan het Trivium in Etten-Leur is gisteren geopend met een spetterende show vol beweging, muziek, zang en lichteffecten door jongeren, voor jongeren.

 

De show die bestond uit tien uiteenlopende acts werd vier keer vertoond, zodat alle 800 leerlingen hem konden zien. Dat gebeurde vanaf de tribunes die uitkijken op de grote sportvloer van 42 bij 24 meter. Het was lang wachten op de nieuwe sporthal, en buiten is het nog niet helemaal klaar, maar er staat nu wel iets waar menige andere school jaloers op kan zijn. „Deze hal is fantastisch”, juicht gymlerares Marjolein de Vos. „Hij is multifunctioneel. We hebben alles, van klimwand tot stormbaan. Perfect.”


De hal kan met behulp van twee tussenwanden in drieën worden gesplitst, zodat er gelijktijdig aan drie klassen les kan worden gegeven. Er zijn zes kleedkamers met ruime douches, waar het oranje van Munnikenheide als kleurelement is gebruikt. ’s Avonds wordt de hal gehuurd door de handbal- en basketbalverenigingen van Etten-Leur.


Zes jaar lang hebben leerlingen van het Etten-Leurse Munnikenheide College zich moeten behelpen met de oude sporthal van Don Bosco, de Lange Banken en het Turfschip. De Vos: „Daar zaten niet eens ringen en baskets in.” Ze somt nog twee andere voordelen van de nieuwe sporthal op: „De leerlingen hoeven er niet meer naartoe te fietsen en wij hebben veel meer contact met onze collega’s.”

De show viel uiteen in tien acts. Breakdance van de Floorillaz uit Etten-Leur, turndemonstraties van een Bredase gymvereniging, basketbalacrobatiek van Reemz uit Etten-Leur, zang van de schoolband (Happy), touwtje springen van ‘rope skipper’ Sebastian Hoek en jongleren met lichtgevende staafjes (poi) door Gunilla Bergström. Zij toverde met deze staafjes de woorden ‘sporthal’ en ‘ Munnikenheide’ tevoorschijn; een spectaculair gezicht.

(Bron: BN De Stem Etten-Leur)sidebar_logo
Zoek formulier