Datum: 10-12-2018

klokje

Geplaatst op 15/12/2014

nieuwsafbeelding

Vragenuurtje met wethouder Schouw

 

Hoort Etten-Leur in 2020 bij Breda? Dat willen de twaalf jongens (vmbo 3-leerlingen ) graag weten van wethouder Jean-Pierre Schouw die vrijdag een soort van politiek vragenuurtje houdt op het Munnikenheide College.

 

De jongeren worden opgeleid tot automonteur en daar speelt Schouw handig op in door de gemeenten te vergelijken met het chassis van een auto. "Of Etten-Leur op termijn bij de gemeente Breda hoort, sluit ik niet uit. Gemeenten werken nu al veel samen. Want het is onzin om hetzelfde werk allemaal afzonderlijk uit te voeren. Dat is ook zo in de auto-industrie. Het chassis van verschillende automerken is vaak hetzelfde. Wat er op wordt gezet, maakt het verschil. Etten-Leur is op een aantal fronten ook onderscheidend ten opzichte van onze buren. Dat zal altijd zo blijven."

 

De leerlingen afkomstig uit Etten-Leur, Oudenbosch en Sint Willebrord, vragen zich af of de wethouder interesse heeft om burgemeester te worden. Schouw: “Zeg nooit nooit, maar dat zou ik nu niet willen. Het wethouderschap is inhoudelijk heel anders. Wij zijn meer met het ontwikkelen van plannen en uitvoering bezig dan de burgemeester. Dit werk trekt me meer.” De jongens willen weten wie er eigenlijk de baas is in Etten-Leur. “Dat is de gemeenteraad.”


Gert-Jan Kip is de mentor van deze klas en tevens docent maatschappijleer. Hij vindt het nuttig dat de groep leert wat de gemeentepolitiek in grote lijnen inhoudt. “Dat is het doel van deze les. Ze mogen nog niet stemmen, maar zo worden ze al een beetje voorbereid. “ De jongens hebben niet alleen politieke vragen, ze willen namelijk heel graag van Schouw weten of hij FIFA speelt op een Playstation. “Helaas, daar heb ik geen tijd voor.”


(bron: BN De Stem 13 december 2014)sidebar_logo
Zoek formulier