Datum: 09-12-2018

klokje

Geplaatst op 03/10/2014

nieuwsafbeelding

Zal ik me even voorstellen?

SOVA nieuws!

Vorig schooljaar is onze school met succes gestart met een nieuwe cursus sociale vaardigheden. Deze cursus ‘Zal ik me even voorstellen’ is speciaal bedoeld voor onze derde- en vierdejaars leerlingen.

Sommige leerlingen hebben moeite met het leggen en onderhouden van contacten met anderen. Soms uit zich dit in extreem verlegen en weinig weerbaar gedrag, soms in heftige reacties en veel conflicten. In een vervolgopleiding, stage of werksituatie geven beide manieren van reageren veel problemen.

Als school willen we onze leerlingen zo goed mogelijk op hun toekomst voorbereiden. Daarom proberen we in de cursus, door middel van verhalend ontwerpen, de leerlingen meer zelfvertrouwen te geven door ze te leren hoe ze succesvol kunnen reageren op lastige situaties.

Als u denkt dat uw zoon of dochter voor deze cursus in aanmerking komt, dan kunt u een e-mail sturen naar één van onze docenten sociale vaardigheden. Voor de locatie Rucphen is dat atilli@munnikenheidecollege.nl en voor de locatie Etten-Leur wluijk@munnikenheidecollege.nl. Na aanmelding zal samen met het zorgteam bekeken worden of deze cursus voor uw zoon of dochter geschikt is.


Met vriendelijke groeten,
mevrouw Tilli, mevrouw Brugmans, meneer Broos en mevrouw Luijk
Docenten sociale vaardighedensidebar_logo
Zoek formulier