Datum: 19-10-2018

Bezig met laden...
print dit pagina

Meedoenregeling


Indien er belemmeringen zijn voor een kind om deel te nemen aan schoolreizen, excursies of het aanschaffen van materialen kan het gezin een aanvraag doen voor de meedoenregeling. Dit kan bij de gemeente voor bijzondere bijstand- of ondersteuningsregelingen of bij Stichting Leergeld. Per gemeente is dit verschillend geregeld. Voor extra ondersteuning of informatie kan contact opgenomen worden met de mentor.

Gemeente Etten-Leur en gemeente Halderberge
Webshop
Inwoners van de gemeente Etten-Leur en Halderberge kunnen deelnemen aan de meedoenregeling. Via de webshop voorziet deze regeling in kosten ten behoeve van maatschappelijke participatie. Wanneer u nog niet deelneemt aan deze regeling, dan is deze wellicht aantrekkelijk voor u.
- Klik hier voor de aanvraagpagina webshop 


Schoolfonds
Als inwoner van de gemeente Etten-Leur kunt u naast de webshop, mogelijk ook deelnemen aan de regeling Schoolfonds. Onder de kop ‘Andere regelingen’ verschijnt een overzicht van gemeentelijke regelingen voor mensen met een laag inkomen. Links staat hier ook een link naar ‘Schoolfonds Etten-Leur’. Op de pagina die u dan laadt verschijnt een korte toelichting en de mogelijkheid om door te klikken naar een aanvraag.
klik hier voor het infoboekje
- Klik hier voor de aanvraagpagina Schoolfonds

Gemeente Rucphen
Inwoners van de gemeente Rucphen kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld. Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.
- klik hier voor de informatiepagina stichting Leergeld
- klik hier voor de flyer

Gemeente Zundert

Inwoners van de gemeente Zundert kunnen evenals in Rucphen een beroep doen op Stichting Leergeld. Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.
- Klik hier voor de informatiepagina stichting Leergeld 

 

Gemeente Roosendaal
Ook in Roosendaal kunnen ouders zich wenden tot Stichting Leergeld wanneer om financiële redenen kinderen niet mee kunnen doen aan normale schoolse activiteiten.
- klik hier voor meer informatie 

sidebar_logo
Zoek formulier