Datum: 16-10-2018

Bezig met laden...
print dit pagina
Manieren van ondersteuning

Het Munnikenheide College biedt op verschillende manieren extra ondersteuning.

1. Steunlessen
Tijdens de steunles krijgen leerlingen die dat nodig hebben, extra ondersteuning in verschillende vakken. De onderbouwleerlingen krijgen tot aan de herfstvakantie allemaal les in studievaardigheden. Na de herfstvakantie worden eerstejaarsleerlingen ingedeeld voor een passende steunles en kunnen tweedejaarsleerlingen in overleg kiezen voor een steunles. De steunlessen behoren tot het reguliere aanbod van de school en er zijn dus ook geen kosten aan de steunlessen verbonden.

2. Tutorleren
Bij tutorleren krijgen onderbouwleerlingen bijles van getrainde bovenbouwleerlingen. Deze tutoren helpen bij vakken zoals Engels, wiskunde, biologie, rekenen en Nederlands. Een tutor legt het schoolwerk vaak net iets anders uit dan de docent, waardoor leerlingen het beter kunnen begrijpen. Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen en in te leveren bij de balie op school.


3. Mediaservicepunt
Op beide locaties is er een mediaservicepunt. Dit is een rustige werk- en leesruimte voor de leerlingen en een plek waar materialen zoals boeken, iPads, laptops e.d. geleend kunnen worden. Maar ook een centrale plaats waar alle ICT service geboden kan worden.

sidebar_logo
Zoek formulier