Datum: 20-04-2018

Bezig met laden...
print dit pagina

Bovenbouw basis/kader

In de bovenbouw werken we met beroepsgerichte profielvakken. In de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg kun je kiezen uit diverse beroepsgerichte profielvakken. Het beroepsgericht programma bestaat uit 2 onderdelen:

• Beroepsgericht profielvak (binnen het profiel)
• Beroepsgerichte keuzevakken (binnen of buiten het profiel)

 

Economie en Ondernemen (locatie Etten-Leur)
Je leert hier veel over het verkoopvak. Verkopen gebeurt in winkels, op de markt, via de telefoon en natuurlijk via internet. Je leert hoe je met klanten omgaat en hoe je producten kunt uitstallen in een vitrine of etalage. Daarnaast krijg je les over het berekenen van prijzen en oefen je aan een kassa met afrekenen en geld wisselen. Ook ontwerp je logo’s, posters en folders. Daarnaast leer je alles over het voeren van een goede administratie, orders plaatsen, boekhouden en over het werk van een telefoniste/secretaresse. De vakken algemene economie en wiskunde zijn belangrijke vakken.
 


Zorg en Welzijn (locatie Etten-Leur en Rucphen)
Bij Zorg en Welzijn leer je op verschillende manieren en om voor diverse groepen mensen te zorgen, van baby tot oudere. Daarnaast leer je wat het werk in een kapsalon en in een schoonheidssalon inhoudt.
 


Produceren, Installeren en Energie (locatie Etten-Leur)

Produceren, Installeren en Energie (PIE) is een gevarieerde opleiding. Je leert metaal bewerken en verbinden door bijvoorbeeld verspanen, zetten (buigen) en lassen. Je leert Elektrische schakelingen opbouwen zodat je weet hoe je een lamp aansluit op een schakelaar. Je leert een kraan aan te sluiten met de bijbehorende afvoer. Het komt er dus op neer dat je een basis krijgt van 3 opleidingen: metaal- , elektro- en installatie techniek.

 


Mobiliteit en Transport (locatie Etten-Leur)
Je leert hoe auto’s zijn opgebouwd. Welke systemen er in zitten en hoe je aan auto’s moet werken, zoals controle, onderhoud, reparatie en storing. Je leert ook hoe je een vrachtwagen moet beladen en hoe je een rit moet voorbereiden. Het komt erop neer dat je een goede start maakt, wanneer je in de transportsector wilt werken of als je aan auto’s en vrachtwagens wilt sleutelen.
 


Bouwen, Wonen en Interieur (locatie Rucphen)

Bij Bouwen, Wonen en Interieur leer je zowel in de theorie als in de praktijk alles over het complete bouwproces. Je leert werk voorbereidingen maken, tekeningen maken en lezen en je bekijkt hoe gebouwen en gebruiksvoorwerpen in elkaar zitten. Er wordt les gegeven in het ontwerpen en maken van meubels en je leert veel over het inrichten en decoreren van gebouwen en huizen.

 

Dienstverlening & Producten (locatie Etten-Leur en Rucphen)
Naast de beroepsgerichte profielvakken die op basis en kader worden aangeboden, kun je op de mavo ook kiezen voor Dienstverlening en Producten.
- klik hier voor meer informatie over D&P


 

 

Voor meer informatie kijk op: www.vernieuwingvmbo.nl

 

sidebar_logo
Zoek formulier
Luister met BrowseAloud