Datum: 19-10-2018

Bezig met laden...
print dit pagina

Bovenbouw basis/kader

Aan het einde van leerjaar 2 maken alle leerlingen een keuze voor een beroepsgericht profielvak.
Hierbij hebben ze de keuze uit de profielen:
• Economie en Ondernemen
• Produceren, Installeren en Energie
• Zorg en Welzijn
• Mobiliteit en Transport
• Bouwen, Wonen en Interieur

Naast de beroepsgerichte profielvakken kiezen de leerlingen beroepsgerichte keuzevakken. Wij zijn ervan overtuigd dat het ontwikkelen van talenten en creatief denken onze leerlingen verder kan brengen in hun leven. We geven onze bovenbouwleerlingen daarom de ruimte om hun talenten te ontdekken en bieden een breed en uitdagend aanbod aan van beroepsgerichte keuzevakken.


Economie en Ondernemen (locatie Etten-Leur)
Leerlingen leren hier veel over het verkoopvak. Verkopen gebeurt in winkels, op de markt, via de telefoon en natuurlijk via internet. Ook leren ze hoe ze producten uitstallen in een vitrine of etalage en hoe ze met klanten omgaan. Daarnaast krijgen ze les over het berekenen van prijzen en oefenen ze aan een kassa met afrekenen en geld wisselen. Ook ontwerpen ze logo’s, posters en folders. Tevens leren ze alles over het voeren van een goede administratie, orders plaatsen, boekhouden en over het werk van een telefoniste/secretaresse. De vakken algemene economie en wiskunde zijn belangrijke vakken.
 


Zorg en Welzijn (locatie Etten-Leur en Rucphen)
Bij Zorg en Welzijn leren de leerlingen op verschillende manieren om voor diverse groepen mensen te zorgen, van baby tot oudere. Daarnaast leren ze wat het werk in een kapsalon en in een schoonheidssalon inhoudt.
 


Produceren, Installeren en Energie (locatie Etten-Leur)
Produceren, Installeren en Energie (PIE) is een gevarieerde opleiding: van verwarming tot bruggenbouw en van zonnepaneel tot het ontwerpen van een robot. Leerlingen die willen lassen of robots willen aansturen, maar ook weten hoe techniek ons helpt bij het oplossen van problemen rond duurzame energie. Dat zijn leerlingen die zich helemaal thuis voelen bij PIE.
 


Mobiliteit en Transport (locatie Etten-Leur)
Bij Mobiliteit en Transport leren de leerlingen hoe auto’s zijn opgebouwd. Dus welke systemen er in zitten en hoe ze aan auto’s moeten werken. Denk hierbij aan controle, onderhoud, reparatie en storing. Ook leren ze hoe een vrachtwagen beladen moet worden en hoe een rit voorbereid moet worden. Het komt erop neer dat leerlingen bij ons een goede start maken, wanneer ze in de transportsector willen werken of als ze aan auto’s en vrachtwagens willen sleutelen.
 

Bouwen, Wonen en Interieur (locatie Rucphen)
Bij Bouwen, Wonen en Interieur leren leerlingen zowel in de theorie als in de praktijk alles over het complete bouwproces. Zo leren ze werkvoorbereidingen maken, tekeningen maken en lezen en bekijken hoe gebouwen en gebruiksvoorwerpen in elkaar zitten. Er wordt les gegeven in het ontwerpen en maken van meubels en ze leren veel over het inrichten en decoreren van gebouwen en huizen.

 

 

Voor meer informatie kijk op: www.nieuwvmbo.nl.

sidebar_logo
Zoek formulier