Nieuws

01 maart 2019

Hapjesmarkt op Munnikenheide College levert 290 euro op

Donderdag 28 februari was er een hapjesmarkt op locatie Rucphen. Tijdens deze hapjesmarkt verkochten leerlingen hun eigengemaakte hapjes. De opbrengst hiervan gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Hapjesmarkt op Munnikenheide College levert 290 euro op

RUCPHEN - Leerlingen van het Munnikenheide College in Rucphen smullen donderdag van de lekkernijen tijdens een hapjesmarkt in de aula. De hapjesmarkt levert 289,50 euro op voor het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor de Nederlandse Kankerbestrijding, het goede doel dit jaar.

Eerstejaars- en tweedejaars-leerlingen verkopen tijdens de hapjesmarkt  hun eigen gemaakte hapjes voor het goede doel. De door de kinderen gemaakte cupcakes, donuts en worstenbroodjes zijn te koop in de kraampjes op het podium in de aula voor bonnen van 20, 50 cent of een euro.  

Vooral de hamburgers, net gebakken door leerlingen en leraar in de school, verkopen heel goed iets na twaalf uur. Barbara Baelemans, directeur van Munnikenheide College, ziet het met plezier aan. ,,Zo’n hamburger is natuurlijk hartstikke lekker voor de leerlingen in de pauze. Maar we hebben ook gezonde dingen als fruit in de markt.”

Milan (13 jaar), een eerstejaars uit Roosendaal, heeft frikandellenbroodjes met curry gemaakt voor de markt. ,,Ik moet eerlijk zeggen dat de broodjes goed gelukt zijn. Eentje heb ik er zelf geproefd, die smaakte prima. Alle broodjes zijn ook uitverkocht, dat bewijst toch dat ze goed zijn,” zegt Milan met een lach op zijn gezicht.

Naast de 289,50 euro van de hapjesmarkt heeft het Munnikenheide College nog een extra budget voor het goede doel. Het totale bedrag komt met dat budget op 769,50 euro voor het KWF in Rucphen. 

Het Munnikenheide College in Etten-Leur voert ook actie voor KWF. In Etten-Leur worden door de leerlingen kaarten gemaakt en verkocht. Hoeveel de kaarten opbrengen moet de komende weken nog bekend worden.De totale opbrengst van beide acties zal wanneer het bedrag bekend is naar het KWF Kankerbestrijding overgemaakt worden.

Bron: BN DeStem (1 maart 2019), foto: Pix4Profs

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • Hapjesmarkt