Nieuws

14 juli 2022

Winnaars OMO-prijzen 2022

Ook dit jaar was de uitreiking van de felbegeerde OMO-prijzen enorm spannend. Leerlingen namen in het bijzijn van familieleden, docenten en rectoren hun prijzen in ontvangst. Op het vmbo was het vooral ‘het jaar van zorg en welzijn’.

Categorie profielwerkstukprijzen vmbo-gt en mavo
Van de 3257 vmbo g/t en mavoleerlingen die dit jaar op een OMO-school examen hebben gedaan, hebben Djaydee en Mathijs uit EM4C de tweede prijs ontvangen voor hun profielwerkstuk Mocro Maffia.

Commentaar van de jury: ‘Als een boek en als een serie een kijkrecord gebroken. Jullie zijn de eerste die Mocro Maffia nu ook in een verslag hebben uitgeschreven. Het leest als een spannend boek. Podcast gemaakt en wordt goed beluisterd ook. Knap staaltje onderzoek!!

Benieuwd naar de podcast? Beluister hem hier.

Rol begeleidend docenten en juryleden
De rol van de begeleidende docenten is erg belangrijk bij het schrijven van een praktijk- en profielwerkstuk. Zij zijn degene die leerlingen scherp houden en motiveren gedurende het hele proces. De kwaliteit van het werkstuk is mede te danken aan hun inzet. Zij beslissen of een werkstuk ingestuurd wordt om mee te dingen naar een OMO-prijs. Wie er uiteindelijk de winnaars zijn, wordt bepaald door een jury bestaande uit docenten en rectoren van de diverse OMO-scholen. Een hele klus waarbij de verschillen erg klein zijn. De beoordeling van de werkstukken door de jury verliep dit jaar volledig digitaal. Dat maakte het extra moeilijk waardoor er zelfs in de categorie vwo een extra prijs is uitgereikt.

Jaarlijks terugkerend evenement
De OMO-prijzen zijn een jaarlijks terugkerend evenement. Voor de praktijkwerkstukprijs worden vijf inzendingen genomineerd. Beoordelingscriteria zijn onder andere mate van samenwerken, mate van zelfstandigheid, mate van reflecteren, motivatie, toepasbaarheid en originaliteit. Voor de profielwerkstukprijzen beoordeelt de jury de kwaliteit en originaliteit van het gekozen onderwerp, de getoonde onderzoeksvaardigheden en reflectie.
Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • OMO prijs