Nieuws

22 juli 2022

Het Munnikenheide College in strijd tegen de sigaretten

Het was al langere tijd niet toegestaan om te roken in en om de gebouwen van het Munnikenheide College, maar op 19 juli is dit ook zichtbaar gemaakt voor alle leerlingen, het personeel en bezoekers. De directie, bestaande uit Barbara Baelemans en Leonard Braber, legde in aanwezigheid van wethouder Schouw van gemeente Etten-Leur en Noor Pleging van GGD West-Brabant de eerste tegel Rookvrije School. 

Met het leggen van de tegels wil het Munnikenheide College de bewustwording van de gevaren van roken vergroten en daarmee het belang van rookvrij opgroeien benadrukken. Dhr. Schouw, wethouder bij gemeente Etten-Leur, was ook aanwezig bij het moment. ‘Het is erg belangrijk dat hier aandacht voor is, zeker omdat roken zoveel negatieve effecten heeft’, aldus de wethouder leefomgeving.

Noor Pleging van GGD West-Brabant geeft aan dat het heel belangrijk is dat kinderen in een gezonde en rookvrije omgeving opgroeien. Gelukkig worden steeds meer plekken waar kinderen leren, sporten en spelen zichtbaar rookvrij gemaakt.

Alleen het leggen van de tegels is niet voldoende om kinderen de gevaren van roken in te laten zien, daarom wordt er binnen de school een themales opgezet waarin het onderwerp nog uitgebreider wordt behandeld. Binnenkort worden ook de bordjes en tegels geplaatst op de andere locatie van het Munnikenheide College aan de Bosheidestraat in Rucphen.
Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • _DSC0044