Nieuws

05 april 2023

Kijkje achter de schermen bij de Efteling

Op vrijdag 24 maart gingen leerlingen van onze school en van het Davinci College Roosendaal met de bus richting de Efteling.

In de morgen heeft de groep een presentatie gekregen van de architect van de Efteling en zijn we door het park gelopen om een vragenlijst te beantwoorden. Deze vragen gingen voornamelijk over de techniek achter de attracties. 

In de middag kregen we workshops over allerlei technieken en technologie achter de robotica en de wijze waarop de attracties worden vormgegeven en bekleed, erg interessant en leuk.

Daarna mochten we achter de schermen kijken van o.a. Villa Volta, Symbolica en Assepoester. We vonden het prachtig om te zien hoe bijvoorbeeld de hele ruimte van Villa Volta ronddraait in een grote metalen kubus en hoe de karretjes van Symbolica er vanbinnen uitzien. 

Dit bezoek was georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs en ook prima geregeld. Het mooi om te zien hoe medewerkers van de Efteling tijd investeerden in onze groep om ze uitleg en inzicht te geven in de techniek en technologie. We kijken nu heel anders naar de Efteling nu we bijvoorbeeld weten dat er 4000 mensen werken.
Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • IMG_7043