Schoolgids

Zoek
18 juni 2021

6.3 Chromebook

Op het Munnikenheide College gebruiken we de Chromebook als hulpmiddel.

Veel gestelde vragen over de Chromebook

Wij krijgen regelmatig vragen over het gebruik van de Chromebook op onze school. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder beantwoord. 

Wat is een Chromebook?
Een Chromebook ziet eruit als een laptop, maar is lichter en beter beveiligd. De computer gebruikt Chrome OS als besturingssysteem en de Chrome browser als interface. 


Waarom een Chromebook?
Met een Chromebook als hulpmiddel kunnen we leerlingen onderwijs op maat aanbieden. Zo kunnen leerlingen op hun eigen tempo en niveau de lesstof volgen. Daarnaast verhoogt een Chromebook de motivatie van leerlingen, omdat het interactief ingezet kan worden. Hierdoor zijn leerlingen meer betrokken bij de lesstof. Tevens hebben docenten de mogelijkheid om de Chromebooks te beheren. Zo kunnen docenten lesmateriaal 'pushen' naar alle Chromebooks in de klas, advertenties blokkeren en met de schermen meekijken.

Tot slot is werken met een Chromebook toekomstgericht, omdat er gewerkt wordt met een Office pakket. Hierdoor leren de leerlingen om goed te werken met programma's als Word en PowerPoint.

Is de aanschaf van een Chromebook verplicht?

De Chromebook vormt een integraal onderdeel van ons lesaanbod op school en is noodzakelijk voor het volgen van de lessen. Mocht u om welke reden dan ook niet over willen gaan tot aanschaf van een Chromebook, dan hebben wij de mogelijkheid om op school een Chromebook te lenen. Deze mag echter niet mee naar huis genomen worden. De leerling kan tijdens de lesuren de Chromebook op school gebruiken en kan ook na de lessen in het schoolgebouw het huiswerk op de Chromebook afronden. Voor het verlaten van de school moet de Chromebook weer ingeleverd worden.

 

Mijn kind heeft problemen met (het gebruik van) de Chromebook. Waar kan hij/zij terecht tijdens schooltijd?

Op beide locaties is een Mediaservicepunt aanwezig. Hier kunnen leerlingen terecht met vragen over de Chromebook. 

 

Hoe bestel ik een Chromebook?

Het bestellen van de Chromebook gaat via de Rent Company. In deze folder staat meer informatie over hoe de Chromebook besteld kan worden. Bestel voor 30 juli 2022 de Chromebook, anders worden er extra administratiekosten in rekening gebracht (€19,95). Zo is er een tijdige uitlevering in de eerste week van het nieuwe schooljaar! 

Vragen of aankoopadvies nodig? Neem dan contact op met The Rent Company via 085 003 61 50 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kunt u een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.

 

* Indien er belemmeringen zijn voor het aanschaffen van schoolmaterialen kan het gezin een aanvraag doen voor de meedoenregeling. Dit kan bij de gemeente voor bijzondere bijstand- of ondersteuningsregelingen. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen