Nieuws

28 februari 2019

Oud-leerling maakt droom waar en begint lunchroom

Oud-leerling van het Munnikenheide College, Lauri Dictus, maakt haar droom waar en begint haar eigen lunchroom Brownies & downieS. De BN DeStem heeft hierover een artikel geplaatst.

Etten-Leurse maakt droom waar en begint lunchroom Brownies&downieS

ETTEN-LEUR - Met de opening van lunchroom Brownies&downieS aan de Hof van den Houte in Etten-Leur, gaat voor eigenaresse Lauri Dictus een droom in vervulling. ,,Ik kan niet wachten tot wij in mei open kunnen gaan”, laat de 23-jarige onderneemster weten. 

De franchise onderneming Brownies&downieS is een keten met op dit moment zo'n zestig vestigingen in Nederland, België en Zuid-Afrika. 

Geboren en getogen
Vier jaar geleden begon Dictus haar stage op de locatie van de franchise onderneming in Oisterwijk. Waar het voor haar al gauw duidelijk werd wat zij wilde: haar eigen vestiging in de stad waar zij geboren en getogen is. ,,Etten-Leur is echt mijn stad. Hier ligt mijn verleden en mijn toekomst”, licht zij toe. 

Huiskamergevoel
In haar lunchroom komen onder haar visie en met begeleiding van een chef-kok, mensen met een verstandelijke beperking te werken in de vorm van dagbesteding. Haar ambitie is om voor de klanten een huiskamergevoel te creëren en haar personeel uitdagingen te bieden. 

Tijdens haar stageperiodes heeft zij lijfelijk ondervonden dat deze doelgroep een andere benadering vraagt dan in een reguliere horecaonderneming. ,,Maar wie kan er zeggen dat hij iedere dag door het personeel bij de deur wordt opgewacht en overladen wordt met knuffels”, lacht zij. Voor haar een ideale combinatie om zorg en horeca te combineren. 

Tegenslagen overwonnen
Om tot hier te komen moest zij veel tegenslagen en teleurstellingen overwinnen. ,,Door mijn doel niet uit het oog te verliezen, sta ik waar ik nu sta.” Het niveau van haar opleiding aan het Munnikenheide College was te laag om door te kunnen stromen naar de horeca-opleiding aan de De Rooi Pannen. Maar zij kreeg een proefperiode van een half jaar om zich te bewijzen. ,,Ik val in de categorie van moeilijk lerende kinderen en ik heb alles op alles moeten zetten”, verduidelijkt Dictus. ,,Ik heb mijn eigen pad bewandeld en mijn hart gevolgd.

Bron: BN DeStem (28 februari 2019), foto: Pix4Profs

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • Lauri Dictus