Wie zijn we?

Wij zijn niet zomaar een vmbo-school. Wij zijn een school die met goed onderwijs de krachten en talenten van leerlingen naar boven haalt. Niet alleen maar leren uit de boeken, maar de juiste balans tussen interactieve lessen met de Chromebook en de opdrachten op de praktijkpleinen. Zo kunnen we leerlingen laten kennismaken met hun toekomstig beroep.

Vmbo-school met twee locaties

Wij zijn een vmbo-school met alle leerwegen. Zowel regulier als met leerwegondersteuning. Er zijn ongeveer 1100 leerlingen verdeeld over twee locaties: Etten-Leur (ong. 750 leerlingen) en Rucphen (ong. 350 leerlingen). Wij beschikken over twee gebouwen waar een prettige en open sfeer heerst. Het is er overzichtelijk, transparant en de leerpleinen en lokalen nodigen uit tot leren. Daarnaast hebben we goede voorzieningen in de klas, zoals digiborden. Eén ding is bij ons heel belangrijk: dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

Het onderwijs op onze school realiseren wij met ongeveer 160 medewerkers. Van docent tot conciërge en van administratie tot directeur: samen werken wij aan goed onderwijs, goed mens zijn, goed leven en goed handelen.

Aantrekkelijk onderwijs

Innovatie en ondersteuning zijn twee belangrijke speerpunten in ons onderwijs. Innovatie om de school verder te ontwikkelen en ons onderwijs aantrekkelijk en actueel te houden. Wij zijn sterk in het begeleiden van leerlingen en het bieden van extra ondersteuning voor leerlingen die dat nodig hebben. De mentor heeft een belangrijke rol in de begeleiding van de leerling. De mentor kent de kwaliteiten, de talenten en de mogelijke valkuilen van de leerling. Hierdoor speelt de mentor een belangrijke rol in de ontwikkeling en begeleiding van de leerling.

De combinatie van leren uit de boeken, interactieve lessen met de Chromebook en het leren op de praktijkpleinen zorgen voor een prettige en afwisselende leeromgeving voor leerlingen. Wij hebben praktijkpleinen ingericht die een reëel beeld geven van het toekomstige beroep. Wat onze school onderscheidend maakt is dat op elk niveau aandacht is voor beroepsgericht onderwijs. Van basis tot mavo, iedere leerling volgt in de bovenbouw een beroepsgericht vak.

Met de persoonlijke aandacht voor jouw talent, jouw keuze en jouw toekomst realiseren we maatwerk.

"Iedereen mag er zijn"