Wat doen we?

Als je klaar bent bij ons op school dan heb je een diploma behaald, heb je jezelf beter leren kennen en heb je vaardigheden geleerd die jou verder helpen in jouw toekomst. Hoe we dat doen? Jouw talent, jouw keuze, jouw toekomst. Dat vinden we het belangrijkste.

Jouw talent!

Vanaf de brugklas kunnen leerlingen naast het vaste onderwijsprogramma ook nog andere dingen leren. Zoals het volgen van een extra vak, het volgen van een vak op hoger niveau of de inzet voor maatschappelijke (goede) doelen. Leerlingen ontwikkelen hiermee hun vaardigheden en competenties. Ook besteden we veel aandacht aan de sportieve, creatieve en kunstzinnige talenten van leerlingen door het aanbieden van plusactiviteiten, zoals de talentenavond.

Leren is leuk! Daarom stimuleren wij leerlingen in hun ambitie om een zo hoog mogelijk niveau te behalen. Dat kan per leerweg zijn, maar soms ook voor een enkel vak. Een hoger niveau in een bepaald vak kan in een later traject namelijk meer mogelijkheden geven.

Jouw keuze!

Keuzes, keuzes, keuzes. Soms weet je precies wat je later wil worden. Als je dat niet weet, dan kan een keuze maken behoorlijk lastig zijn. Zo maken de leerlingen basis, kader en mavo aan het eind van het tweede jaar een profielkeuze. Daarbij kunnen ze kiezen uit:
  • Economie en Ondernemen;
  • Zorg en Welzijn;
  • Mobiliteit en Transport;
  • Produceren, Installeren en Energie;
  • Bouwen, Wonen en Interieur;
  • Dienstverlening en Producten.

Wij bieden elke leerling de mogelijkheid om te ontdekken wat hij/zij leuk vindt.  

Ook het kiezen van een vervolgopleiding kan knap lastig zijn. Daarom organiseren wij een mbo-avond en bezoeken we verschillende scholen. Het maken van die keuze vinden wij uitermate belangrijk. Daarom is het begeleiden van leerlingen in hun loopbaan een belangrijk en vast onderdeel in ons onderwijs. 

Jouw toekomst!

Wij vinden de toekomst van onze leerlingen belangrijk. Zo bereiden wij leerlingen voor op de toekomst door het geven van beroepsgericht onderwijs. Onze school biedt verschillende keuzes in profielen aan met daarnaast een ruime keuze aan keuzevakken. Ook hebben we grote en realistische praktijkpleinen en een fijne samenwerking met bedrijven en scholen. Onze leerlingen verlaten de school met een ruim gevulde rugzak aan kennis en ervaring.