Schoolgids

Zoek
29 juni 2021

4.1 Regels en reglementen

Schoolplan 2022-2026

De stip op de horizon: het richtpunt waarop we in gezamenlijkheid koersen ieder op zijn eigen wijze en met zijn eigen inbreng, wordt beschreven in dit schoolplan

 

Leerlingenstatuut

De rechten en plichten van leerlingen zijn vastgelegd in het leerlingenstatuut. Klik hier voor het leerlingenstatuut in gemakkelijke taal.

Examenreglement

Het examenreglement 2022-2023 bevat alle informatie over de regels tijdens het eindexamen. 
 

Klik hier voor de examenprotocollen. Ieder voorjaar wordt de nieuwe versie door de VO raad gepubliceerd.

Toetsregeling 

De rechten en plichten van leerlingen op het gebied van de toetsing zijn vastgelegd in de toetsregeling van het Munnikenheide College.

Procedure vak(ken) op hoger niveau

Het Munnikenheide College stimuleert vanuit de visie en missie dat een leerling in de bovenbouw een vak/vakken kan volgen op een hoger niveau. Hiervoor is een procedure opgesteld. 

 

Pestprotocol

Het pestprotocol bevat richtlijnen bij geconstateerd pestgedrag, maar er staan ook voorwaarden en activiteiten in die pesten kunnen voorkomen.

 

Topsport beleid

Op onze school is er een aantal leerlingen die op hoog niveau hun sport bedrijven. Om dit mogelijk te maken naast hun schoolloopbaan, kunnen zij om deze faciliteiten vragen conform ons topsportbeleid en vervolgens een aanvraag indienen. 

 

Communicatie tussen ouders en school

In dit document wordt uitgewerkt op welke wijze er gecommuniceerd wordt tussen ouder(s)/verzorger(s) en het Munnikenheide College. Ook het verstrekken van informatie aan ouders en het omgaan met de initiatieven vanuit ouders staat omschreven. 

In dit document staat beschreven hoe de informatievoorziening verloopt bij gescheiden ouders.

Protocol reizen en excursies

In het protocol reizen en excursies is het calamiteitenplan opgenomen voor schoolreizen, -excursies en activiteiten. 

Revisie

Meestal kunnen ouders en leerlingen zich vinden in het besluit van de docentenvergadering over de bevordering of afwijzing tot een volgend leerjaar. Als ouders het niet eens zijn met het besluit dan kunnen zij een verzoek tot revisie indienen. 

 

Klachtenregeling

Op basis van deze regeling kunnen ouders en leerlingen een klacht indienen over gedragingen, beslissingen of het nalaten daarvan van personeel, schoolleiding of bestuursleden. Een klacht wordt door de klachtencommissie pas in behandeling genomen als er op de school zelf geen bevredigende oplossing is gevonden. www.omo.nl 

 

Regeling ter voorkoming van...

Regeling ter voorkoming van seksuele intimidatie, agressie, geweld (waaronder pesten) en discriminatie. De raad van bestuur heeft deze regeling vastgesteld voor de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs ter bevordering van een prettig schoolklimaat en een prettige omgang met elkaar. 

 

Dyslexie protocol

Het Protocol Dyslexie VO is een leidraad voor de school bij het maken en uitvoeren van een dyslexiebeleid. 

 

Dyscalculiebeleid in RSV Breda eo

Het dyscalculiebeleid bevat gezamenlijke afspraken ten aanzien van dyscalculie en ernstige rekenproblemen. Meer info via: www.steunpuntvo.nl.

 

Reglement bezwaar en beroep in leerlingenzaken

Het reglement bezwaar en beroep in leerlingenzaken regelt de procedure rond de behandeling van bezwaar en beroep. Het gaat dan om besluiten met betrekking tot examenzaken en de toelating, bevordering, schorsing en verwijdering van leerlingen. www.omo.nl

 

Schoolmanagementstatuut Munnikenheide College

Het schoolmanagementstatuut regelt de verhouding tussen de rector/directeur en de overige leden van de schoolleiding en andere functionarissen.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen