Schoolgids

Zoek
18 juni 2021

4.2 Schoolregels

Om de dagelijkse gang van zaken goed te laten verlopen in de school is het belangrijk dat er regels zijn die door iedereen worden nageleefd. Het Munnikenheide College staat voor “iedereen mag er zijn”. Dit betekent dat we ernaar streven dat iedereen binnen en buiten het schoolgebouw zich prettig en veilig voelt. Onze schoolregels zijn:

  1. De mobiele telefoon zit in je kluisje of in het telefoonhotel. De telefoon gebruik je alleen in de pauze;
  2. Je jas gaat in je kluisje, of hang ‘m aan de kapstok;
  3. Respecteer elkaar, elkaars grenzen en spullen, ook die van school;
  4. Je hebt alle spullen bij je voor de les;
  5. We houden de school schoon, we eten en drinken daarom alleen in de aula; 
  6. Tijdens de les blijven we in het lokaal, naar de wc ga je in de pauze of tijdens de leswissel.

​Pedagogisch klimaat

Lokaal honderddrieëndertig
In 2021 zijn de eerste stappen gezet in het opzetten van het pedagogisch klimaat: lokaal honderddrieëndertig. Afgelopen jaar is dit project verder uitgevoerd: er is een ruimte ingericht als prikkelarme ruimte om leerlingen die een paar uurtjes niet in de les mogen, leerlingen die intern geschorst zijn en/of leerlingen die voor een langere periode uit het reguliere onderwijs gehaald worden op te vangen.

Meesterlijk Compliment
Er is een beloningssysteem opgezet waarbij leerlingen een ‘Meesterlijk Compliment’ kunnen verdienen wanneer zij gewenst gedrag vertonen. Wanneer de leerlingen meerdere MC’tjes hebben gespaard, kunnen zij deze inleveren bij de leerlingcoördinator tegen een leuke beloning zoals een waardebon van de catering of het reserveren van de tafelvoetbaltafel in de aula.

MC piramide
Ook is er in het kader van het pedagogisch klimaat een levelsysteem opgesteld. In de MC piramide staan vijf niveaus, per niveau staat toegelicht welke consequenties of sancties er gekoppeld zijn aan ongewenste gedrag van leerlingen.

Handboek pedagogisch klimaat
Alle informatie over o.a. de schoolregels, het proces van lesverwijdering, de MC piramide en het Meesterlijk Compliment staat opgenomen in het handboek pedagogisch klimaat. Op deze manier zijn de regels voor iedereen duidelijk en inzichtelijk. Het handboek is te vinden op onze website via deze link (na inloggen met Magistergegevens).

Ziekmelding en verlofaanvraag

Wanneer een leerling ziek is of door andere onverwachte omstandigheden op dezelfde dag afwezig is, melden zijn/haar ouders dit telefonisch vóór aanvang van de lessen aan de school. Sinds 8 mei is het ook mogelijk om als ouder/verzorger uw zoon/dochter ziek te melden via de Magister app. Als een leerling op school ziek wordt, meldt de leerling dit bij de locatieadministratie. Pas na contact met de ouders van de leerling en toestemming van de ouders mag de leerling naar huis.

Een verlofaanvraag kunnen ouders minstens een dag van tevoren schriftelijk doorgeven via het formulier op onze website (na inloggen met Magister-gegevens).

Te laat komen

Indien een leerling te laat is voor het 1e lesuur, meldt deze leerling zich bij de administratie. Wanneer de leerling zonder geldige reden te laat komt, is de afspraak dat de leerling zich de dag erna om 08.00 uur meldt. Bij elke derde keer te laat moet de leerling zich om 08.00 uur melden de volgende dag en één uur terugkomen op het LCP. 

Uit de les gestuurd

Als een leerling uit de les wordt gestuurd, ongeacht de reden, meldt de leerling zich bij het leerling coördinatiepunt (LCP). Na een gesprek bij met de vakdocent volgt eventueel een sanctie waarvan ook de ouders op de hoogte gesteld worden. 

Toezicht uur

Als lessen uitvallen is op het rooster te zien wat de gevolgen zijn. Indien er een toezicht uur (TZ) is dan staat in het rooster in welk lokaal de leerling wordt verwacht. De leerlingen zorgen ervoor dat ze altijd huiswerk en boeken bij zich hebben, zodat ze ook bezig kunnen zijn met iets nuttigs.

Schoolpas

Elke leerling krijgt bij ons op school een schoolpas. Leerlingen zijn verplicht om altijd hun schoolpas mee naar school te nemen. Een vervangende schoolpas door verlies, schade of op eigen verzoek kost €5,- (per item). Met deze schoolpas kunnen de leerlingen printen, hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Roosterwijzigingen

De roosterwijzigingen zijn te vinden in Magister. Houd de wijzigingen goed in de gaten. Indien een docent niet aanwezig kan zijn het eerste lesuur, krijgen leerlingen een melding in Magister. Check daarom ’s ochtends altijd het rooster.

Verblijf in de aula

Alle leerlingen blijven in de middagpauze en tijdens tussenuren op school in de aula of op het buiten-/schoolplein. Eten en drinken is alleen toegestaan op deze plekken. 

Aansprakelijkheid

Indien een leerling schade aanbrengt aan eigendommen van de school wordt de leerling hiervoor aansprakelijk gesteld. Bij vermissing, diefstal of opzettelijke beschadiging van eigendommen van de school wordt aangifte gedaan bij de politie. Ouders/verzorgers wordt aangeraden hetzelfde te doen bij vermissing, diefstal of opzettelijke beschadiging van spullen van hun kind. De school is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging aan fietsen, bromfietsen, kleding, tassen en/of voor in tassen en/of kledingstukken achtergelaten geld of voorwerpen.

Rookvrije school

Het Munnikenheide College is een rookvrije school. Dit betekent dat roken op onze school (in het schoolgebouw, op het schoolplein) en omgeving niet is toegestaan. 

Kluisjes

Elke leerling heeft de beschikking over een kluisje en is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de kluis. De leerlingen zorgen ervoor dat hun kluisje netjes blijft. Ook dienen ze ervoor te zorgen dat voor de zomervakantie het kluisje leeg is. De schoolleiding mag ieder kluisje openen en controleren.

Lift

Een leerling mag gebruik maken van de lift als hij hiervoor een liftpasje/sleutel heeft. De pas/sleutel wordt na toestemming van de mentor verstrekt door de conciërge.

Mobiele telefoons

De telefoon van de leerling gaat in de kluis of in de telefoontas, tenzij de docent aangeeft dat de leerling zijn/haar telefoon t.b.v. de lesstof mag gebruiken.

Mediagebruik

Iedere leerling is persoonlijk verantwoordelijk voor het eigen mediagebruik binnen schoolverband en is aansprakelijk voor elk misbruik of illegaal gebruik ervan. Klik hier voor het reglement mediagebruik.
Terug naar het overzicht
Media
  • Hoe werken we met elkaar samen?

Gerelateerde artikelen