Nieuws

13 februari 2020

Vernieuwde samenwerking tussen Munnikenheide College en Brederocollege

Het Munnikenheide College en het Brederocollege zijn in het kader van passend onderwijs een vernieuwde samenwerking aangegaan. De leerlingen van het Brederocollege volgen vanaf het derde jaar les op het Munnikenheide College. Zij worden hierin begeleid door een docent van het Brederocollege. Zij verzorgt samen met de docenten van het Munnikenheide College de lessen. Bij succes stromen deze leerlingen na één jaar door naar het vierde leerjaar en behalen ze een regulier diploma.

Deze nieuwe vorm van samenwerking is ingegaan bij het start van het schooljaar. De eerste opbrengsten zijn zeer positief. Directeur Wilma Scholtens van het Munnikenheide College en directeur Martijn van Rijsbergen van het Brederocollege zijn enthousiast: ‘Dit is intensieve samenwerking waarbij de leerlingen en docenten met en van elkaar leren. Op deze wijze geven we meer kansen aan leerlingen en dragen we bij aan passend onderwijs’.

De leerlingen volgen geen aangepast lesprogramma, doen mee met de andere leerlingen. Zo volgen ze alle activiteiten, zoals de schoolfeesten, excursies en de buitenlandse reis. Ook hebben ze dezelfde lesmaterialen en volgen ze praktijklessen. Het voordeel van deze vorm van onderwijs is dat ze op het Munnikenheide College op een reguliere school zitten, maar dat ze nog wel de begeleiding krijgen die ze nodig hebben van het Brederocollege. 

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • _BDF9031