Chromebook in de klas

Vanaf schooljaar 2020-2021 werken alle eerstejaars leerlingen met een Chromebook. Deze wordt gebruikt als hulpmiddel tijdens de lessen, naast de reguliere lesboeken. Zo kunnen we het leren aantrekkelijk maken voor onze leerlingen. Daarnaast bieden we hierdoor maatwerk, omdat leerlingen verschillende leerroutes kunnen volgen. 

Wat is een Chromebook?

Een Chromebook ziet eruit als een laptop, maar is lichter en beter beveiligd. De computer gebruikt Chrome OS als besturingssysteem en de Chromebrowser als interface.

Waarom een Chromebook?

Met een Chromebook als hulpmiddel kunnen we leerlingen onderwijs op maat aanbieden. Zo kunnen leerlingen op hun eigen tempo en niveau de lesstof volgen. Daarnaast verhoogt een Chromebook de motivatie van leerlingen, omdat het interactief ingezet kan worden. Hierdoor zijn leerlingen meer betrokken bij de lesstof. Tevens hebben docenten de mogelijkheid om de Chromebooks te beheren. Zo kunnen docenten lesmateriaal 'pushen' naar alle Chromebooks in de klas, advertenties blokkeren en met de schermen meekijken.

Tot slot is werken met een Chromebook toekomstgericht, omdat er gewerkt wordt met een Office-pakket. Hierdoor leren de leerlingen om goed te werken met programma's als Word en PowerPoint.

Is de aanschaf van een Chromebook verplicht?

De Chromebook vormt een integraal onderdeel van ons lesaanbod op school en is noodzakelijk  voor het volgen van de lessen. Mocht u om welke reden dan ook niet over willen gaan tot aanschaf van een Chromebook, dan hebben wij de mogelijkheid om op school een Chromebook te lenen. Deze mag echter niet mee naar huis genomen worden. De leerling kan tijdens de lesuren de Chromebook op school gebruiken en kan ook na de lessen in het schoolgebouw het huiswerk op de Chromebook afronden. Voor het verlaten van de school moet de Chromebook weer ingeleverd worden.

Wat zijn de kosten?

Het is verplicht om de Chromebook aan te schaffen via de school. Natuurlijk zijn de leerling/ouder(s) en verzorger(s) eigenaar van de Chromebook. Het is mogelijk om de Chromebook te kopen of te huren. In deze folder staat meer informatie over de kosten (let op: in deze flyer staan de prijzen van 2022 opgenomen. De kosten voor 2023 kunnen hiervan afwijken).

Hoe bestel ik een Chromebook?

Het bestellen van de Chromebook gaat via de Rent Company. Wanneer uw zoon/dochter ingeschreven is op het Munnikenheide College, ontvangt u een mail met meer bestelinformatie. Ook staat hierin een datum genoemd wanneer u uiterlijk dient te bestellen. Zo is er een tijdige uitlevering in de eerste week van het nieuwe schooljaar! 

Vragen of aankoopadvies nodig? Neem dan contact op met The Rent Company via 085 003 61 50 of mail naar help@rentcompany.nl. Ook kunt u een vraag stellen via de chat op www.rentcompany.nl.

* Indien er belemmeringen zijn voor het aanschaffen van schoolmaterialen kan het gezin een aanvraag doen voor de meedoenregeling. Dit kan bij de gemeente voor bijzondere bijstand- of ondersteuningsregelingen of bij Stichting Leergeld.