Nieuws

06 april 2023

Iftar op het Munnikenheide College

Eergisteren organiseerden wij voor het eerst een Iftar op het Munnikenheide College. De Iftar is de maaltijd na zonsondergang waarbij tijdens de Ramadan het vasten wordt verbroken. We hebben zowel de leerlingen als de docenten gevraagd om thuis zelf iets lekkers te maken en dit mee te nemen. Met ongeveer 85 leerlingen en docenten van verschillende achtergronden, werd het een fantastische avond met veel eten, gezelligheid en een stukje bewustwording. De Iftar zorgde tegelijkertijd ook voor een gevoel van saamhorigheid. We hopen de volgende Ramadan nog groter uit te pakken!

Hieronder lees je hoe vierdejaars leerlingen Caitlin van Dijk en Luna de Vries de Iftar hebben ervaren.

Caitlin van Dijk: dinsdag 4 april heeft school de allereerste Iftar avond georganiseerd. Met Iftar is het best belangrijk dat je met je geliefden, vrienden, familie etc. bent. Alleen zijn met Iftar is voor niemand leuk. De Iftar op school was prachtig, het was supergezellig met iedereen en veel lekker eten. Een erg leuke sfeer is er gecreëerd om Iftar te houden met klasgenoten maar ook docenten. Dit is mijn laatste jaar op het Munnikenheide College, maar ik zou dit wel vaker willen meemaken op onze school. Ik vind het een erg leuk idee en misschien ook wel een goed idee. Sommige kinderen of volwassenen hebben niet echt familie of vrienden waarbij ze een gezellig Iftar kunnen houden, met die ene dag op school maak je het natuurlijk wel leuker voor andere mensen. Ik ben erg dankbaar voor de Iftar avond op school. Uit respect en interesse (ik ben zelf half Nederlands en half Surinaams) heb ik ook meegedaan met het vasten. Ik ben een trotse leerling!

Luna de Vries: dit was de eerste Iftar die ikzelf heb meegemaakt. Ik ben zelf Nederlands en vond dit erg bijzonder om mee te maken en om te zien hoe dit allemaal in elkaar zit. Ik wist eerst niet goed wat Iftar was tot deze avond. Ik vind het super goed van mijn school dat ze dit hebben georganiseerd. Dit is ook het eerste jaar dat wij dit organiseren op het Munnikenheide College in Etten-Leur. Ik zou als het kon volgend jaar zeker deze avond nog een keer mee willen maken. Het idee erachter vind ik fantastisch, het was leuk neergezet en het eten was superlekker. Iedereen heeft thuis wat lekkers gemaakt en meegenomen. Ik wil de docenten en zeker Mevr. Yilmazel bedanken voor deze fantastische avond.

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • Screenshot_1