Nieuws

14 maart 2024

10 jaar convenant tussen het Munnikenheide College en gemeentes Rucphen en Etten-Leur

Op woensdag 13 maart werd aan de Bredasebaan in Sprundel weer het afvalstokje overgedragen aan wethouder Martijn Gijzen van gemeente Rucphen. Hiermee is de kick-off van het afvalproject Rucphen Schoon 2024 een feit. Wethouder Martijn Gijzen en Leonard Braber, directeur onderwijs op het Munnikenheide College, ondertekenden beiden het convenant waarin alle afspraken vastliggen.

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat het convenant ‘Altijd schoon naar school’ op deze zelfde plaats, op de gemeentegrens van Etten-Leur en Rucphen, voor de eerste keer werd getekend door het Munnikenheide College en beide gemeenten. Jaarlijks dragen de beide wethouders het afvalstokje over aan elkaar om in de betreffende gemeente het afvalproject officieel af te ronden en een officiële start te maken van het project in de andere gemeente.

Gemeente Etten-Leur heeft het afvalproject afgerond en Whitney van Oers (adviseur afval en circulariteit Etten-Leur) overhandigt nu het stokje aan Martijn Gijzen om het afvalproject in gemeente Rucphen te starten. Het doel: leerlingen bewust maken van de noodzaak om afval te scheiden en hen leren hoe ze dit kunnen doen. In gastlessen wordt uitgelegd waarom zwerfvuil voorkomen moet worden, wat de gevolgen zijn van de Plastic Soup en wat de oplossingen hiervoor kunnen zijn.

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • IMG_6058