Nieuws

19 maart 2024

Project MunnikenLinde

Samen met basisschool De Heilinde zijn we op locatie Rucphen al geruime tijd bezig met project MunnikenLinde. Dit gesubsidieerde project heeft als doel om de overgang voor de vmbo-leerlingen van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs prettig en soepel te laten verlopen, zowel voor de leerlingen als voor de ouders. 

Dit doen we door groep 8-leerlingen te laten zien hoe het er op het Munnikenheide College aan toe gaat en hun ouder(s)/verzorger(s) te laten ervaren wat ze kunnen verwachten als hun kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Tijdens een periode van anderhalf jaar worden de leerlingen gemonitord om te zorgen dat ze op het juiste niveau geplaatst worden. In het brugjaar wordt deze leerlingen, wanneer nodig, passende hulp aangeboden op het gebied van rekenen en spelling om de kansen op succes te vergroten.

De leerkrachten van groep 8 en de docenten van het Munnikenheide College hebben hiervoor samen een restaurantproject opgezet, genaamd MunnikenLinde. Gedurende vijf dagdelen hebben de basisschoolleerlingen (uit groep 8) kennisgemaakt met de praktijkpleinen: bij BWI hebben de leerlingen etagères gemaakt die ze tijdens de afsluiting gebruiken om hun gerechten te presenteren aan het publiek. Met een computerprogramma hebben ze bij D&P een presentatie van hun gerechten en een moodboard voor hun restaurant gemaakt. Het hoogtepunt was natuurlijk het koken en bakken bij ZW. Daarnaast hebben ze ook vakoverstijgend gewerkt aan taal- en rekenvaardigheden, bijvoorbeeld door het schrijven van een sollicitatiebrief en het omrekenen van recepten naar grotere aantallen.

Na een keer proefkoken werd het restaurantproject op 11 maart afgesloten met een hapjesmarkt waarbij de ouders van de leerlingen de zelfgemaakte gerechten mochten komen proeven. De groep 8-leerlingen van de Heilinde zijn om 13.45 gestart met koken en voorbereiden van hun gerechten en het inrichten van hun kraampjes. Vanaf 15.45 uur kwamen de ouders binnengelopen en om 16.00 uur is de hapjesmarkt officieel geopend. Het eten was heerlijk en rond 16.45 uur waren bijna alle kraampjes al ‘uitverkocht’. Restaurant MunnikenLinde was een groot succes!

Terug naar het overzicht
Deel dit bericht
Media
  • IMG_6690