Schoolgids

Zoek
18 juni 2021

1.6 Leerwerktraject (LWT)

In de bovenbouw van locatie Rucphen bieden wij het leerwerktraject aan (LWT-traject).  Het leerwerktraject is geschikt voor leerlingen die gemotiveerd zijn voor de beroepspraktijk en voor wie het theorieprogramma te zwaar is. Het leerwerktraject is niet geschikt voor leerlingen die vanwege het ontbreken van motivatie of complexe gedragsproblematiek het reguliere onderwijs niet gaan halen. Leerlingen in het leerwerktraject volgen een aangepast programma waarbinnen het leren in de beroepscontext een belangrijke plaats inneemt. Leerlingen die het traject met succes afronden, ontvangen een diploma basis beroepsgerichte leerweg/leerwerktraject. Dit diploma geeft toegang tot een verwante en een niet- verwante mbo-niveau 2 opleiding. Onze ervaringen tonen aan dat onze leerlingen succesvol zijn in de doorstroom naar de BBL (beroepsbegeleidende leerweg). Door hun ruime stage ervaring hebben werkgevers vertrouwen in hun vaardigheden en worden veel leerlingen geaccepteerd voor een BBL-traject.

De belangrijkste kenmerken van het LWT-programma zijn:

  • minder theoretische vakken (Nederlands, Engels, lichamelijke opvoeding, maatschappijleer, burgerschapsvaardigheden en rekenen) en 2 dagen stage per week;
  • compleet beroepsgericht programma (profielvak en vier beroepsgerichte keuzevakken);
  • met een diploma LWT is de doorstroom gewaarborgd  naar niveau 2-opleidingen op mbo-locaties van Curio.

Tijdens het derde leerjaar kunnen leerlingen instromen in LWT. Indien een leerling hiervoor in aanmerking komt, worden ouders hierover geïnformeerd door de mentor.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen