Schoolgids

Zoek
29 juni 2021

1.8 Kwaliteitszorg

De zorg voor kwaliteit is een belangrijk element van onze school. Het heeft betrekking op alle deelgebieden van onze organisatie en zit verweven in onze organisatiecultuur. Het kwaliteitsbeleid wordt op een cyclische manier toegepast. Aan de hand van opgestelde prestatie-indicatoren is er een jaarplanning voor monitoring en bijstelling. Wanneer de resultaten op een indicator achterblijven wordt er een specifiek verbeterplan opgesteld en uitgevoerd (de PDCA-cyclus: Plan Do Check en Act). 

Monitoring vindt zowel op schoolniveau, teamniveau, klasniveau als op individueel niveau plaats. De indicatoren richten zich niet alleen op de opbrengsten zoals de inspectie deze formuleert. De indicatoren zijn organisatie breed, alle beleidsterreinen worden belicht (onderwijs, personeel en bedrijfsvoering). Ook het kwaliteitsbeleid zelf wordt cyclisch onder de loep genomen. Actuele ontwikkelingen zoals het vernieuwd toezicht kader van de inspectie, OMO Koers 2023, het nieuwe schoolplan 2022-2026 worden verwerkt in de kwaliteitsdocumenten zodat er steeds gekeken kan worden of we de beschreven doelen ook nastreven en behalen

Leerlingenraad

Een belangrijk onderdeel van onze kwaliteitszorg vormt de beleving van leerlingen. We bieden onze leerlingen daarom de mogelijkheid om deel te nemen aan onze leerlingenraad, waarin leerlingen meedenken over onze organisatie. Leerlingen krijgen vanuit directie vragen voorgelegd en nemen hun eigen vraagstukken mee naar de bijeenkomsten. Jaarlijks komt de raad, die bestaat uit klassenvertegenwoordigers en andere enthousiaste leerlingen negen keer bijeen. Ook helpt de leerlingenraad met het plannen van activiteiten binnen de school, zoals bijvoorbeeld de goede doelenactie en de schoolfeesten. Leerlingen uit de leerlingenraad nemen ook regelmatig plaats in de MR.

De coördinatoren van de leerlingenraad zijn: 

Tevredenheidsonderzoeken

Het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van ons onderwijs vinden wij erg belangrijk. Om te bepalen waar de kwaliteit verbeterd kan worden, willen we graag weten hoe onze leerlingen en hun ouders onze school in de dagelijkse praktijk ervaren. Daarom worden jaarlijks een ouder- en leerlingtevredenheidsonderzoek uitgezet. 

Resultaten Munnikenheide College

Onze schoolresultaten tonen wij via de website van scholenopdekaart.nl. Daar zijn onder andere onze slagingspercentages, examencijfers, cijfers over de doorstroom van leerlingen binnen de school en cijfers over de doorstroom naar het vervolgonderwijs te vinden. 

Terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen