Schoolgids

Zoek
18 juni 2021

3.2 Ondersteuning

Wij geven leerlingen kansen en dagen hen uit het beste uit zichzelf te halen. In onze ondersteuning richten wij ons op de drie pijlers van Biesta (2012): kwalificatie, persoonsvorming en socialisatie. Daarnaast zijn wij ons bewust van de taak om leerlingen voor te bereiden op hun participatie in de sterk veranderende wereld. We zien veiligheid en het creëren van een gevoel van veiligheid als een belangrijk aandachtspunt voor het onderwijs. De mentor/coach is en blijft de spil in de begeleiding van leerlingen. De mentor wordt ondersteund door collega’s die vanuit diverse invalshoeken specialistische kennis op een deelgebied hebben verzameld bijvoorbeeld een dyslexiecoach, LOB-coach etc.

Wij hanteren de slogan: “Iedereen mag er zijn”. Het volledige aanbod van onze extra ondersteuning staat beschreven in het ouderrapport.

Regionaal samenwerkingsverband

In samenwerking met alle participanten in het Regionaal Samenwerkingsverband Breda e.o. (RSV Breda e.o.) realiseren we een onderwijsaanbod voor alle leerlingen in de regio. Daarbij streven we naar thuisnabij onderwijs en bieden we kansen aan leerlingen. Voorbeelden daarvan zijn ons leerwerktraject en de samenwerking met het Brederocollege. Als school blijven we ontwikkelen om leerlingen op een zo passend mogelijke manier te kunnen begeleiden. 

Meer info:

Terug naar het overzicht

Gerelateerde artikelen